12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalViorel Cataramă a reintrat în cursa pentru alegerile prezidențiale

Viorel Cataramă a reintrat în cursa pentru alegerile prezidențiale

CCR a admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și a dispus ca BEC să înregistreze candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale, după ce sâmbătă îi fusese respinsă întrucât nu întrunise numărul minim de semnături de adeziune.

„Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de înlăturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admițându-mi candidatura.

Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a declarat Viorel Cataramă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS