Acasă Politica National Iohannis și Barna își depun azi candidaturile la prezidențiale

Iohannis și Barna își depun azi candidaturile la prezidențiale

-

Președintele Klaus Iohannis îşi va depune azi, candidatura la alegerile din noiembrie, în jurul orei 12.00, la Biroul Electoral Central. Se va înscrie oficial în cursa pentru Cotroceni, tot azi, şi Dan Barna, candidatul USR-Plus.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, vinerea trecută, că strângerea a peste două milioane de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale este obiectivul PNL .

Alianța USR-Plus anunța, pe 10 septembrie, că deja a strâns 200.000 de semnături (numărul minim pentru intrarea în cursa prezidențială) și preciza că va continua acțiunea pentru a fi siguri că autoritățile nu le „invalidează arbitrar semnături, așa cum s-a mai întâmplat în trecut”.

Joi şi-a depus candidatura la prezidenţiale şi Viorica Dăncila, premierul spunând că aproape un milion și jumătate de români au semnat pentru ea. Tot ieri s-a înscris la BEC și candidatul PMP, Theodor Paleologu, acesta spunând că a strâns 360.000 de semnături.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Luni, Victor Ponta a declarat că ProRomânia strânsese deja aproape 250.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale, la acestea urmând să se adauge cele adunate de ALDE și de susținătorii fostului actor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...