16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLaura Gellner, bunica ce ne-a ajutat 18 ani să înțelegem mai bine limba română pe Dexonline s-a stins

Laura Gellner, bunica ce ne-a ajutat 18 ani să înțelegem mai bine limba română pe Dexonline s-a stins

Pe 17 februarie, echipa Dexonline.ro a anunțat că Laura Gellner, cea mai prolifică voluntară a platformei, a murit cu câteva zile în urmă. Cu ajutorul fondatorului Dexonline, Hotnews a încercat să refacă povestea femeii care timp de 18 ani ne-a ajutat să înțelegem mai bine limba română.

Dexonline.ro este singura platformă din România care transpune în mediul virtual dicționarele de prestigiu ale limbii române. Aici găsești toate definițiile cuvintelor românești pe care nu le știi și care te ajută să înțelegi mai bine limba pe care o vorbim.

Proiectul este posibil cu ajutorul voluntarilor, cei care introduc manual sau corectează informațiile de pe site. Laura Gellner a fost cel mai prolific colaborator Dexonline. Una din trei definiții pe care o citești, cel mai probabil, reprezintă munca ei. Laura a murit cu câteva zile înainte de a împlini 83 de ani, dar moștenirea ei va rămâne mereu.

„Laura Gellner ar fi împlinit 83 de ani…”

Pe 17 februarie, în ziua în care Laura ar fi împlinit 83 de ani, echipa Dexonline a notat: „dexonline a pierdut unul dintre cei mai merituoși și mai vechi colaboratori ai săi. Colega noastră Laura Gellner s-a stins din viață acum cîteva zile. Astăzi ar fi împlinit 83 de ani. […]

Laura a adăugat 300.000 de definiții la dexonline, totalizînd 59.000.000 de caractere. Aceasta înseamnă 30% din definițiile noastre. Din fiecare trei definiții pe care le citiți pe dexonline, probabil una reprezintă munca Laurei. Estimăm că Laura Gellner și-a dedicat pentru dexonline peste 20.000 de ore din viață, echivalentul a 10 ani munciți cu normă întreagă. Ca termen de comparație, Biblia are circa 4.000.000 de caractere”.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: ONU: 20 februarie – Ziua mondială a justiţiei sociale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS