5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞase ani de la dispariţia Alexandrei Goghez. Ancheta, în moarte clinică

Şase ani de la dispariţia Alexandrei Goghez. Ancheta, în moarte clinică

În august se împlinesc şase ani de la tragedia care a înspăimântat toată Craiova. Este vorba despre momentul când Alexandra Goghez, o tânără din comuna doljeană Goieşti, a fost găsită moartă, în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Părinţii fetei au rămas marcaţi pe viaţă în urma dispariţiei singurei lor fiice. O plâng de şase ani, îi fac pomeni, însă nici acum nu au aflat cum a murit şi cine a omorât-o.

Întrebări fără răspuns, zbucium interior, lacrimi şi dor. Cu toate acestea trăiesc părinţii Alexandrei Goghez, tânăra care a fost omorâtă în Parcul Romanescu, în 2015, la doar 17 ani. Se împlinesc deja şase ani de când sunt nevoiţi să îşi ducă traiul fără fata lor. Anul acesta, Ali, aşa cum era alintată de părinţi, ar fi împlinit 23 de ani. Însă, în loc să se bucure de reuşitele fetei, părinţii ei trăiesc cu o mare durere în suflet, care nu se va vindeca niciodată. Când vorbeşte despre fiica ei, Ozana Goghez, mama fetei, face pauze lungi, oftează şi spune că toţi cei şase ani au fost un adevărat coşmar pentru familie. „Pentru noi a fost şi este foarte greu. O aveam doar pe ea şi dintr-o dată am rămas singuri, nu mai avem pe nimeni. Îi facem pomeni, ne gândim mereu la ea. Noi nu o să ne obişnuim niciodată fără ea. Nici acum nu ne vine să credem că ni s-a întâmplat aşa ceva“, a spus Ozana Goghez.

Parchetul nu le spune nimic părinţilor

Chinul părinţilor Alexandrei este şi mai mai mare când se gândesc că cel care le-a omorât fata este în libertate. Au făcut multe drumuri la parchet, în speranţa că vor afla ceva despre anchetă, însă nimeni nu i-a luat în seamă. „Nu mai ştim absolut nimic despre anchetă. Nimeni nu ne spune nimic, după atâţia ani. La început ne spuneau că au un cerc de suspecţi, dar în ultimii ani ne-am tot dus noi să întrebăm. Nu ne-au spus absolut nimic, decât că dosarul e în cercetare. Noi nu avem putere şi nici nu ştim ce să facem. Am renunţat să mai mergem acolo de când a venit pandemia. Nici nu ştiu ce să zic, cred că nu şi-au făcut datoria aşa cum ar fi trebuit. Dacă şi-o făceau, până acum aflam cine a omorât-o. De şase ani nu s-a aflat ce s-a întâmplat“, a mai spus Ozana Goghez.

Ancheta, în „moarte clinică“

După atâta amar de vreme, părinţii fetei nu mai au puterea să creadă că se va mai găsi vinovatul. Trăiesc cu regretul că nu au putut să schimbe nimic şi nici nu vor să îşi imagineze modul în care a dispărut fiica lor. Ancheta, care este făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj este în moarte clinică.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj spun că cercetările continuă, dar nu dau absolut nici un detaliu despre anchetă. „Dosarul la care faceţi referire este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Cauza se află în faza de cercetare a faptei. Sunt administrate probe în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a comis“, au declarat, pentru Gazeta de Sud, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Şi în 2017, atunci când GdS a întrebat parchetul despre anchetă, procurorii au spus că nu pot da detalii pentru că ar strica bunul mers al anchetei. „Având în vedere atât comunicarea publică transparentă, cât şi respectarea caracterului nepublic al urmăririi penale, în contextul mediatizării cauzei având ca obiect decesul numitei Goghez Alexandra, se apreciază că în această fază a procesului penal, furnizarea informaţiilor solicitate ar periclita buna desfăşurare a anchetei“, precizau, în 2017, reprezentanţii instituţiei.
Chiar şi după atât de mulţi ani, cu detaliile dosarului ţinute la secret, criminalul se bucură de libertate.

Ce s-a întâmplat în 2015

Vă reamintim că trupul fetei a fost găsit întâmplător, pe 25 august 2015, de un craiovean, într-o zonă cu vegetație bogată din Parcul Romanescu. Cadavrul, aflat în stare avansată de putrefacţie, se afla la câteva sute de metri de terasa Ciobănașul. Tânăra lucra acolo pe perioada verii. Alexandra era elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova. Când era în oraş, locuia la unchiul său, într-un apartament din cartierul Brazda lui Novac. Din noaptea de 28 iulie 2015, fata nu a mai fost văzută. Colegii ei au povestit că, de obicei, Alexandra pleca singură de la terasă, pe o alee principală, către ieșirea din parc de pe bulevardul 1 Mai. Numai în seara de 28 iulie a plecat pe o alee lăturalnică, care duce spre spatele parcului. De atunci nu a mai fost văzută în viață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS