17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSemafoarele din zona „Calu mort“ au dat chix

Semafoarele din zona „Calu mort“ au dat chix

După ce a creat o adevărată isterie în trafic, instalaţia de semaforizare amplasată la intersecţia bulevardului Decebal cu strada Henry Ford şi cu strada Caracal din Craiova a fost oprită. Minunea a ţinut doar o zi. Semafoarele au fost puse în funcţiune luni şi au fost oprite marţi. În loc să fluidizeze traficul, acestea mai mult l-au încurcat.

Coadă la semafor/foto:Claudiu Tudor

Şoferii s-au văzut blocaţi în trafic zeci de minute. Pe sensul de mers dinspre Uzina Ford spre Bănie, dar şi invers şi pe bulevardul Decebal s-au creat cozi pe zeci de metri. La orele de vârf, traficul a fost de-a dreptul paralizat.

Cozi kilometrice la semafor

Cozile se întindeau pe strada Caracal de la semafoare până la Centrul comercial Bănie, iar pe strada Henry Ford, până aproape de Selgros. Nemulţumiţi, participanţii la trafic şi-au exprimat dezaprobarea pe diferite site-uri de socializare. Au făcut postări cu maşinile blocate în trafic şi au făcut multe comentarii.

Şoferii au stat zeci de minute blocaţi în trafic

Să sperăm că e doar un studiu, poate o să construiască în final un giratoriu mai mare,

se arată într-un comentariu la o postare pe Facebook.

Acel sens giratoriu pe care l-aţi desfiinţat era ultima fărâmă de circulaţie normală,

comentează altă persoană.

Puneţi sensul giratoriu din nou în funcţiune! Nu vedeţi că nu se mai poate circula în această zonă,

semnalează o altă persoană.

Am trecut pe acolo, nu ştiam că s-au instalat semafoare. Am prins semaforul de şapte ori,

se spune într-un alt comenariu.

Strada N.Ford


Văzând valul de nemulţumire venit din partea participanţilor la trafic, reprezentanţii administraţiei locale, şi anume Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale, a decis ieri să renunţe la semaforizare şi să se revină la sensul giratoriu.

S-a revenit la sensul giratoriu. Acel sistem de semaforizare a fost făcut pe fonduri europene. A trebuit să îl punem în funcţiune. S-a văzut clar. Traficul nu poate fi dirijat cu acele semafoare din cauza faptului că, atunci când s-a scris proiectul, alta era situaţia. Vom rămâne la sensul giratoriu. Prin urmare, dirijarea traficului rutier, în zona „Calu mort“ se va face de acum înainte doar prin sensul giratoriu,

a spus Sorin Manda, vicepreşedintele comisiei de sistematizare a circulaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS