23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘefii CJ Gorj încurajează salariații Spitalului Județean să facă publice ilegalitățile din instituție

Șefii CJ Gorj încurajează salariații Spitalului Județean să facă publice ilegalitățile din instituție

Cel mai mare angajator din municipiul Târgu Jiu, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, se află de câteva zile în atenția organelor de control. Din acest motiv, conducerea Consiliului Județean Gorj, administratorul unității medicale, a transmis un mesaj salariaților să facă publice eventualele nereguli și neajunsuri pentru ca acestea să fie îndreptate.

Recent, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat un control la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, la magazia unde erau depozitați în condiții necorespunzătoare reactivii și medicamentele pentru farmacia unității. Inspectorii de muncă au decis să amendeze unitatea medicală cu 22.000 de lei. Magazionerul spitalului a expus situația respectivă în spațiul public, după care a intrat în Comisia de Disciplină a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, care îi cere salariatului explicații și chiar ar putea să îl sancționeze.

Solidari cu angajații

Șefii Consiliului Județean Gorj, instituție care administrează Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, se declară însă solidari cu angajații care fac publice aspecte ce trebuie remediate și nu ascunse: „În urma aspectelor apărute în spațiul public privitor la activitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, reprezentanții Consiliului Județean Gorj verifică toate problemele semnalate. În acest context, reafirm public faptul că nu am tolerat și nu voi tolera niciun fel de încălcare a legii în cadrul instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, iar cei care se vor dovedi răspunzători de nerespectarea cadrului legal vor răspunde conform prevederilor legislației în vigoare. Într-un domeniu atât de important, așa cum este sănătatea oamenilor, orice abatere de la norme și proceduri poate avea consecințe grave. De aceea, solicit tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu să aducă imediat la cunoștința superiorilor ierarhici orice încălcări ale regulilor, pentru a se putea interveni imediat și a rezolva problemele înainte ca acestea să se agraveze. În acești ani, Consiliul Județean Gorj a investit mult în modernizarea unității spitalicești și a serviciilor medicale pentru gorjeni și cerem rezultate pe măsură. Cerem servicii de calitate, respect pentru pacienți, comportament profesional și, în mod special, respectarea cu strictețe a dispozițiilor legale. Sunt cereri de bun-simț, comportament pe care îl aștept de la toți angajații instituțiilor subordonate Consiliului Județean Gorj și, mai ales, de la cei care le conduc“, potrivit lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS