16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Urs captiv într-un laț, salvat de jandarmi și vânători

Gorj: Urs captiv într-un laț, salvat de jandarmi și vânători

Un urs prins într-un laț a fost salvat luni de la moarte de jandarmii și vânătorii gorjeni. Jandarmii au fost anunţaţi de Direcţia Silvică Gorj despre faptul că în pădurea din apropierea satului Frăteşti, comuna Leleşti, lucrătorii silvici au găsit un urs prins într-un laţ.

Au fost alertate toate instituțiile abilitate în vederea gestionării și desfășurării intervenției. Este vorba despre Instituţia Prefectului Judeţul Gorj, Primăria Leleşti, I.P.J. Gorj, Agenţia pentru Protecţia Mediului – Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Gorj, D.S.V.S.A. Gorj, Direcţia Silvică Gorj, Garda Forestieră – Inspectoratul pentru Regim Silvic şi Vânătoare, Asociaţia Ursul Carpatin.

Cetăţenii, preveniţi cu privire la pericolul existent

La locul solicitării a fost direcţionată echipa de intervenţie a Jandarmeriei Gorj. Aceasta a delimitat zona, a restricţionat accesul şi au informat cetăţenii cu privire la potenţialul pericol generat de prezenţa animalului sălbatic.

De asemenea, au asigurat siguranţa persoanelor abilitate care au intervenit pentru imobilizarea ursului. Reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și ai Gărzii de Mediu au imobilizat ursul prin tranchilizare. Ulterior, acesta a fost eliberat în mediul natural, fără probleme.
Jandarmeria Gorj reamintește populației că, în astfel de cazuri, este necesar să acționeze cu prudență. Anunțarea autorităților este cea mai importantă măsură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS