8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Acasă Local Dolj Weekend plin cu infracţiuni la regimul rutier în Dolj

Weekend plin cu infracţiuni la regimul rutier în Dolj

0
Weekend plin cu infracţiuni la regimul rutier în Dolj
Poliţiştii doljeni au avut mult de lucru sâmbătă

Weekend plin cu infracţiuni la regimul rutier în judeţul Dolj. IPJ Dolj a transmis duminică, printr-un comunicat, ce infracţiuni au fost depistate în trafic sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat un bărbat de 63 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 641, în afara localităţii Pieleşti. Din verificările efectuate, s-a stabilit că autoturismul în cauză nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă, aceasta necesitând a fi efectuată de la jumătatea lunii mai.

Pe certificatul de înmatriculare prezentat pentru control era facută însă menţiunea că inspecţia tehnică periodică este valabilă până la data de 14.05.2020. În această cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

La volan, băut şi fără permis

În noaptea de 8/9 iunie, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie Poiana Mare şi Ciupercenii Noi au depistat în trafic, pe DN 55 A, în Poiana Mare, un bărbat de 38 de ani, din Moţăţei, în timp ce conducea un autoturism, deşi consumase alcool şi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere

A condus beat pe bulevardul 1 Mai din Craiova

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au fost sesizaţi, sâmbătă, cu privire la faptul că un bărbat, de 38 de ani, din Pleniţa, a condus un autoturism, pe strada Traian, din localitatea de domiciliu, şi a lovit un autoturism care se afla parcat în faţa unei proprietăţi, în afara părţii carosabile.

Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea dee la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de 8/9 iunie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control un autoturism, condus pe bulevardul 1 Mai, de un bărbat de 36 de ani, din Izvoare. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a intocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Alte infracţiuni la regimul rutier

Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Bucureşti.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, iar în cauză s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

În fine, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au depistat, sâmbătă, în Predeşti, un autoturism condus de un bărbat care se afla sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.