20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Vitezomanii în vizorul polițiștilor doljeni

(VIDEO) Vitezomanii în vizorul polițiștilor doljeni

-

Poliţiştii rutieri doljeni au efectuat, în perioada 15 – 21 aprilie, mai multe acțiuni pentru depistarea șoferilor vitezomani. Acțiunile au ca scop prevenirea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Au fost amplasate inclusiv în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic.

Verificările specifice au fost realizate cu sprijinul aplicației eDAC, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Poliţiştii doljeni au controlat 642 de autovehicule, fiind aplicate 493 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, au fost reținute 174 de permise de conducere:

  • 157 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h,
  • 17 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 70 km/h.

A circulat cu 218 km/h în afara localității Bechet

Un bărbat de 47 de ani, din Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55, în afara localității Bechet. Avea o viteză de 218 km/h (+128 km/h).
Acesta a fost sancționat contravențional. I s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Circulau cu viteză prin localitatea Beharca

O femeie de 49 de ani, din comuna Afumaţi şi un bărbat de 41 de ani, din judeţul Gorj, au fost înregistraţi de aparatul radar în timp ce conduceau autoturisme pe D.N. 6, în localitatea Beharca, cu vitezele de 164 km/h (+114 km/h), respectiv 138 km/h (+88 km/h).

Aceştia au fost sancționaţi contravențional ?i li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

3.Un tânăr de 27 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 553 A, în localitatea Smârdan, cu viteza de 112 km/h (+62 km/h).

În urma verificărilor efectuate cu ajutorul aplicaţiei eDAC, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește și: La Pleșoi arde Primăria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS