13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat în mai multe dosare penale, condamnat pentru furt

Minor judecat în mai multe dosare penale, condamnat pentru furt

Judecătoria Craiova a dispus internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani a unui minor de 17 ani, din Craiova, recidivist, acuzat de furt calificat. În acest dosar, minorul a fost acuzat că a încercat să fure dintr-un magazin şi a sustras două maşini de tuns dintr-o frizerie. Numai în 2023, acelaşi minor a fost deferit justiţiei în alte şase dosare penale. În toate dosarele este acuzat de comiterea a zeci de infracţiuni de furt calificat, cele mai multe fiind spargeri de autoturisme şi magazine.

Potrivit anchetatorilor, faptele de furt din acest dosar au fost comise de inculpat în decembrie 2020.
„În noaptea de 10/11.12.2020, inculpatul, împreună cu minorii care nu răspund penal(…), au forțat ușa de acces în incinta magazinului cu scopul de a sustrage bunuri de valoare, fără a reuși să pătrundă în interior. De asemenea, în noaptea de 10.12.2020 în jurul orei 23.00, inculpatul, împreună cu minorii care nu răspund penal, au pătruns fără drept, prin forțarea ușii de acces și spargerea unui geam, în incinta frizeriei ,,Z.B.”, de unde au sustras două mașini de tuns în valoare de 2.500 lei”, au susţinut anchetatorii.

Inculpatul minor a fost deferit justiţiei în aprilie 2023. Luni, pe 15 aprilie, Judecătoria Craiova a dispus internarea minorului într-un centru de detenţie pe o periodă de 3 ani. Inculpatul a fost obligat să achite prejudiciul adus celor două societăţi comerciale. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Autoturisme sparte de minori

În mai 2023, înainte să fie deferit justiţiei în dosarul în care a fost condamnat săptămâna acesta, minorul a fost prins din nou la furat. Cercetările în acest dosar au fost începute de poliţişti după ce o minoră de 14 ani a fost prinsă în flagrant, în timp ce fura bunuri dintr-un taxi.

„În noaptea de 15 mai 2023, ora 03.20, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112 de un un tânăr din municipiul Craiova, cu privire la faptul că mai multe persoane încearcă să-i sustragă bunuri dintr-un autoturism echipat taxi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, ocazie cu care a fost identificată o minoră în vârstă de 14 ani, din municipiul Craiova, celelalte persoane reuşind să fugă. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că prin spargerea geamului, ar fi pătruns în interiorul autoturismului de unde ar fi încercat să sustragă bunuri”, au precizat poliţiştii doljeni.
Asupra minorei a fost găsit un sac de rafie în care se aflau mai multe bunuri şi dispozitive auto. Ulterior, poliţiştii au identificat în zonă şi alte autoturisme ce prezentau urme de forţare.

Minor spărgător de maşini, judecat pentru furt calificat

Ulterior, poliţiştii i-au identificaţi toţi suspecţii implicaţi în furturile din autoturisme. Este vorba de patru minori cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani. Printre ei se află şi tânăra de 14 ani. În total, în noaptea de 14 spre 15 mai 2023, minorii ar fi spart 22 de autoturisme.
Pe 20 mai, minorul de 17 ani a fost arestat preventiv. Ulterior, în iulie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi acuzaţi de furt calificat. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova. În acest dosar sunt 39 de părţi vătămate, persoane fizice şi societăţi comerciale. Instanţa a amânat pronunţarea unei hotărâri în acest dosar pentreu data de 26 aprilie.

Judecat în mai multe dosare de furt calificat

În prezent, acelaşi minor este judecat în alte dosare penale privind comiterea unor infracţiuni de furt. Toate dosarele se află pe rolul Judecătoriei Craiova. În iulie 2021, instanţa a dispus ca inculpatul să fie internat într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 2 luni pentru tâlhărie calificată. În octombrie 2022, minorul a fost condmanat în alt dosar de furt calificat. Judecătoria Craiova a dispus ca minorul să stea într-un centru educativ încă 10 luni.
Minora de 14 ani, care a fost implicată în spargerile de autoturisme, nu este la primul conflict cu legea penală. În februarie 2023, a fost condamnată într-un dosar de tâlhărie calificată. Instanţa a dispus faţă de minoră măsura asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Citeşte şi: Doi proxeneţi minori, judecaţi pentru trafic de minori împreună cu clienţii lor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS