16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi proxeneţi minori, judecaţi pentru trafic de minori împreună cu clienţii lor

Doi proxeneţi minori, judecaţi pentru trafic de minori împreună cu clienţii lor

Tribunalul Olt a fixat primul termen de judecată într-un dosar în care au fost deferiţi justiţiei doi inuclpaţi minori, acuzaţi de pornografie infantilă şi trafic de minori. Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre inculpaţi a obligat o minoră de 13 ani să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați. Ar fi obţinut în acest fel sume cuprinse între 50 și 200 de lei. Al doilea inculpat minor este acuzat că a recrutat clienți interesați de serviciile sexuale prestate minoră. Alături de cei doi minori au fost trimşi în judecată alţi şapte inculpaţi, acuzaţi de act sexual cu un minor.

Procurorii DIICOT au explicat că cei doi minori au fost implicaţi în exploatarea sexuală a unei minore de 13 ani.

„În luna noiembrie 2023, unul dintre inculpați a început o relație de prietenie cu o persoană vătămată minoră (în vârstă de 13 ani ) și a întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale. La scurt timp de la debutul relației, profitând de sentimentele victimei față de el precum și de starea de vulnerabilitate în care se afla, inculpatul a transportat-o pe raza municipiului Slatina și într-o altă localitate din județul Olt, obligând-o prin exercitarea unor acte de violență fizică și psihică, să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 200 de lei, pe care și le-a însușit integral. De asemenea, a realizat mai multe materiale de tip video, înfățișând-o pe victima minoră în ipostaze sexuale explicite, pe care le-a stocat în telefonul mobil personal”, au explicat anchetatorii.

Al doilea inculpat minor este acuzat că a recrutat mai mulţi clienți interesați de serviciile sexuale prestate de victimă. În plus, a distribuit unor prieteni imagini cu minora în ipostaze sexuale explicite. În sarcina celorlalți inculpați s-a reținut că au întreținut relații sexuale cu victima minoră.

Doi proxeneţi minori, la judecată

Pe 9 decembrie 2023, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor doi inculpați minori. Față de alţi doi inculpaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe 10 decembrie, cei doi minori au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Olt.

Ulterior, în ianuarie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a nouă inculpaţi. Este vorba de cei doi minori, dar şi de şapte bărbaţi acuzaţi de act sexual cu un minor. Inculpaţii minori au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt, iar la sfârşitul lunii martie a ieşit din procedura de cameră preliminară. Primul termen de judecată a fost fixat de instanţă pentru data de 16 aprilie. Părinţii celor doi minori sunt părţi reponsabile civilmente în dosarul penal. Minora de 13 ani este parte vătămată.

Citeşte şi: Tânăr din Băileşti, condamnat definitiv pentru tentativă de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS