23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNouă persoane, trimise în judecată pentru trafic de influență

Nouă persoane, trimise în judecată pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Galați au dispus trimiterea în judecată a nouă persoane pentru trafic de influență.

Unul dintre inculpați este cercetat în stare de arest la domiciliu și altul sub control judiciar. În sarcina incullpaților s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de:

  • trafic de influență,
  • cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

În perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, unul dintre inculpați, singur sau beneficiind de ajutorul a trei complici, ar fi pretins de la mai multe persoane (printre care și cele cercetate în prezenta cauză) foloase necuvenite.

El a primit sume de bani (în total 51.800 euro și 18.003 lei) și alte bunuri în valoare de 1.200 lei. Inculpatul ar fi pretins că ar avea influență asupra unor funcționari publici pentru:

  • angajarea acestora sau a unor rude în cadrul unor instituții publice,
  • obținerea permisului de conducere,
  • obținerea unor diplome de promovare a bacalaureatului etc.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada martie 2022 – octombrie 2023, același inculpat ar fi primit sumele totale de 33.550 euro, 14.618 lei și alte foloase necuvenite în valoare de 1.330 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vrancea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de:

  • cumpărare de influență,
  • complicitate la trafic de influență.

Citește și: (VIDEO) 13 percheziții la cămătari și traficanți de persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS