12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 13 percheziții la cămătari și traficanți de persoane

(VIDEO) 13 percheziții la cămătari și traficanți de persoane

-

Procurorii DIICOT București au efectuat, în această dimineață, 13 percheziții în Capitală și a județelor Argeș și Dâmbovița.

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat,
  • camătă,
  • trafic de persoane,
  • complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

La începutul anului 2023, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri. Scopul grupului era de a da bani cu camătă și a trafica persoane.

În perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei suspecți, inițiatorii grupului infracțional, au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %.

Pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite au recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.

În aceeași perioadă, aceștia au recrutat din zona Gării de Nord a municipiului București persoane fără adăpost, lipsite de mijloacele materiale necesare traiului zilnic, cu un nivel precar de educație, cu afecțiuni psihice ori vicii. Prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La acțiune participă şi:

  • polițiști din cadrul BCCO Pitești,
  • SCCO Dâmbovița,
  • jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citește și: Să-l ajutăm pe Darius! Trei săptămâni în comă, după ce s-a lovit cu capul de colțul băncii la școală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS