23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Arestați pentru trafic de droguri

(VIDEO) Arestați pentru trafic de droguri

-

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane acuzate de trafic de droguri.

Cercetările, în cele trei cauze penale, se efectuează pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • introducere în țară de droguri de risc,
  • trafic de droguri de risc,
  • trafic de droguri de mare risc,
  • efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

În prima cauză instrumentată, o persoană ar fi introdus pe teritoriul țării din Spania, peste 1 kilogram de canabis, destinat comercializării. În baza unei înțelegeri prealabile cu o altă persoană ar fi ridicat coletul. Cele două persoane au fost prinse în flagrant delict imediat după ce l-ar fi preluat de la firma de transport.

Al doilea dosar

În cel de-al doilea dosar penal, 6 persoane cercetate ar fi procurat, în perioada ianuarie – martie 2024, droguri.

Persoanele au deținut, intermediat și comercializat direct către consumatori, din județul Constanța, diferite cantități de droguri:

  • de risc,
  • de mare risc,
  • substanțe psihoactive (canabis, ketamină, cocaină, ecstasy, 4-CMC, 2C-B și 2MMC).

La data de 13 martie 2024, au fost efectuate 8 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate diferite cantități de droguri din categoriile menționate și substanțe cu efect psihoactiv, toate destinate comercializării, precum și alte mijloace de probă.

Al treilea dosar

Referitor la cea de-a treia cauză, s-a reținut faptul că o persoană ar fi deținut și comercializat cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județul Constanța.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța au dispus reținerea a 9 persoane cercetate, pentru 24 de ore.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a celor 9 persoane, pentru 30 de zile.

Citește și: Trei copii și mama lor, de origine română, morți într-un incendiu în Bologna

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum va fi vremea de 1 Mai și de...

Temperaturile vor fi mai ridicate în Săptămâna Mare decât...

ȘTIRI GdS