9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul turc prins drogat la volanul unui tir, condamnat cu suspendare

Şoferul turc prins drogat la volanul unui tir, condamnat cu suspendare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare un cetăţean turc, acuzat de trafic de droguri şi conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Potrivit anchetatorilor, pe 21 octombrie 2023, şoferul turc s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat la volanul unui tir. Oamenii legii au constatat că bărbatul era sub influenţa unor substanțe psihoactive. De asemenea, în cabina tirului au fost găsite cinci grame de canabis.

Procurorii DIICOT au precizat că suspectul a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cetățean străin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. S-a reținut că, la data de 21 octombrie, bărbatul, cetățean turc, a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat conducând un autotren, cu destinația Olanda, în timp ce s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. De asemenea, în cabina autovehiculului de transport marfă, au fost descoperite droguri de risc (canabis) și un grinder”, au precizat anchetatorii.

Judecat în stare de libertate pentru trafic de droguri

Tot pe 21 octombrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. O zi mai târziu, inculpatul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de bărbatul arestat. Pe 30 octombrie, judecătorii au admis contestaţia inculpatului şi au dispus plasarea acestuia sub control judiciar.


În noiembrie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului turc. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Şoferul turc, condamnat cu suspendare

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 21 februarie. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condmanat pentru faptele comise. După contopirea pedepselor, bărbatul a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus ca inculpatul să execute 60 zile muncă în folosul comunităţii, la RAT Craiova sau la Spitalul de Urgenţă Craiova. Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar. Măsura preventivă a fost prelungită pe o perioadă de 60 de zile, până pe 20 aprilie, inclusiv.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi pate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Citeşte şi: Bătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS