20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

Bătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

-

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a şase tineri, doi din Filiaşi şi patru din Craiova, acuzaţi de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Potrivit oamenilor legii, pe 10 noiembrie 2023, cei şase s-au bătut într-un Mall din Craiova. Un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat în timpul altercaţiei, însă a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Bătaia dintre cei şase tineri a fost surprinsă de camerele video din Mall.

Incidentul violent în care au fost implicaţi suspecţii a avut loc pe 10 noiembrie, sub privirile persoanelor din Mall. Iniţial, poliţiştii au explicat că au identificat trei persoane implicate în scandal.
„În cursul zilei de 10 noiembrie, în jurul orei 15.37, poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, în incinta unei societăți comerciale situată pe strada Calea Severinului, ar fi avut loc o altercație între mai multe persoane. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit trei tineri cu vârstele de 22, 26 și 33 de ani, care au declarat faptul că, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresați de persoane necunoscute. Totodată, tânărul de 22 de ani le-a declarat polițiștilor că ar fi fost lovit cu un obiect ascuțit-înțepător și că nu solicită acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat poliţiştii doljeni.

Bătaie între patru tineri din Craiova şi doi din Filiaşi

O zi mai târziu, poliţiştii au precizat că între cei şase tineri exista un conflict mai vechi.
„Din cercetările efectuate până în acest moment s-a stabilit faptul că, pe fondul unui conflict preexistent, doi tineri cu vârstele de 22 și 33 de ani, din orașul Filiași, s-ar fi agresat reciproc cu alți patru tineri cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, toți din municipiul Craiova. La fața locului au fost găsiți tinerii din orașul Filiași care au fost conduși la audieri. În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe. Totodată, se continuă cercetările pentru depistarea celorlalți patru tineri din municipiul Craiova, care în acest moment se sustrag cercetărilor”, au susţinut oamenii legii.

Tinerii din Craiova au fost identificaţi în cursul zilei de 11 noiembrie, când au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Unul dintre suspecţi a fost acuzat şi de folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Bătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

Tot pe 11 noiembrie, cei şase suspecţi au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Cei şase inculpaţi au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii noiembrie, în stare de arest preventiv. Cinci dintre tineri sunt şi părţi vătămate în dosar. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 22 martie.

Pe 19 ianuarie, inculpaţii au fost plasaţi în arest la domiciliu. Înlocuirea măsurii preventive a fost dispusă de Tribunalul Dolj.
Ulterior, pe 9 februarie, Judecătoria Craiova a constatat „că nu se mai justifică menţinerea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţi”. Judecătorii au dispus plasarea inculpaţilor sub control judiciar. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de inculpaţi sau procurori.

Citeşte şi: Doi doljeni, în arest după ce au exploatat sexual o minoră şi o tânără cu handicap

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS