28.4 C
Craiova
vineri, 12 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi doljeni, în arest după ce au exploatat sexual o minoră şi o tânără cu handicap

Doi doljeni, în arest după ce au exploatat sexual o minoră şi o tânără cu handicap

Instanţele au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de doi tineri de 24 şi 25 de ani, acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre inculpaţi a exploatat sexual o minoră de 17 ani. Al doilea ar fi făcut acelaşi lucru cu o tânără cu handicap. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi prevetiv în iunie 2023, iar în iulie au fost deferiţi justiţiei.

Anchetatorii au precizat că victimele au fost exploatate sexual începând cu luna mai 2023.

„În cursul lunii mai 2023, unul dintre inculpați a recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, prin inducere în eroare (metoda loverboy), profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 17 ani), dar şi prin constrângere prin violențe fizice și amenințări cu o armă albă. 

În perioada mai-iunie 2023, persoana vătămată minoră a fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, inculpatul ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Persoana vătămată minoră a fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea inculpat”, au precizat procurorii.

Cei doi inculpaţi ar fi obţinut din practicarea prostituției peste 10.000 de lei.

Tânără cu handicap, exploatată sexual

Al doilea inculpat din acest dosar este acuzat că a procedat la fel cu o altă victimă.

„Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în perioada mai-iunie 2023, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră (persoană cu grad de handicap). A beneficiat în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție”, au mai explicat procurorii.

Pe data de 10 iunie 2023, oamenii legii au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele inculpaţilor. Procurorii DIICOT au precizat că au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

În arest preventiv din iunie 2023

Tot pe 10 iunie, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. O zi mai târziu, cei doi tineri au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj. Din iunie 2023, inculpaţii nu au mai ieşit din arest. Anul acesta, pe 9 februarie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 20 februarie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

În iulie 2023, inculpaţii au fost deferiţi justiţiei, în stare de arest preventiv. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 13 martie.

Citeşte şi: Faptele privind grupul infracţional de la Primăria Caracal s-au prescris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS