17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO alunecare de teren în Filipine a îngropat două autobuze. 11 persoane, rănite

O alunecare de teren în Filipine a îngropat două autobuze. 11 persoane, rănite

O alunecare de teren provocată de ploile abundente într-o provincie din sudul Filipinelor a îngropat două autobuze, rănind cel puţin 11 persoane, au anunţat, miercuri, autorităţile responsabile de dezastre, transmite Reuters.

Alunecarea de teren s-a produs marţi seară în faţa unui sit minier de aur din oraşul Maco, în provincia Davao de Oro, unde autobuzele luau angajaţii, a precizat operatorul minier Apex Mining, într-un comunicat. Nu a fost imediat clar câţi pasageri se aflau la bordul autobuzelor. Persoanele rănite, inclusiv una în stare critică, au fost transportate la un spital, a declarat miercuri agenţia pentru dezastre din oraşul Maco într-o postare pe Facebook.

Un muson de nord-est şi o depresiune au adus ploi în sudul regiunii Mindanao

Agenţia pentru dezastre a emis, de asemenea, ordine de evacuare în cinci sate din Maco, situat pe insula Mindanao, scrie Agerpres. Un muson de nord-est şi o depresiune au adus ploi în sudul regiunii Mindanao în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, ceea ce a dus la inundaţii şi alunecări de teren mortale, arată datele agenţiei naţionale pentru dezastre.

Citește şi: România a atras în 2023 cu 26,5% mai mulți turiști străini decât anul precedent

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS