12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO angajată a Poliţiei Locale Craiova, acuzată de colegi că i-a escrocat.Aceasta le-a cerut să o gireze pentru mai multe împrumuturi şi acum îi plătesc datoriile

O angajată a Poliţiei Locale Craiova, acuzată de colegi că i-a escrocat.Aceasta le-a cerut să o gireze pentru mai multe împrumuturi şi acum îi plătesc datoriile

O angajată a Poliţiei Locale Craiova este acuzată de colegi, dar şi de persoane din afara instituţiei că a profitat de buna lor credinţă. Ea i-a convins să o gireze pentru mai multe credite, la diferite CAR-uri din oraş după care nu şi-a mai plătit ratele. Giranţii spun că sunt disperaţi pentru că au ajuns să înstrăineze bunurile imobile pe care le au, de teamă ca să nu le fie sechestrate. Alţii nu au cu ce să-şi mai întreţină familia pentru că tot venitul lor, după ce li se opreşte poprirea , mai este doar 1.700 de lei. Cu lacrimi în ochi, oamenii spun că au fost înşelaţi, deşi ei au vrut să facă bine unei colege care spunea că are probleme. Respectiva funcţionară a profitat şi de onestitatea altor persoane, inclusiv naşii familiei. Aceştia sunt pensionari, spun că le-a fost milă de ea, iar femeia i-a escrocat.

Mai multe persoane, angajate ale Poliţiei Locale Craiova, dar şi persoane din afară se plâng de faptul că au fost duse de nas de o angajată a Poliţiei Locale. Ei spun că aceasta i-a convins să o gireze pentru a contracta mai multe credite la diferite CAR-uri din oraş. Ulterior, funcţionara nu şi-a mai plătit ratele, iar ei au fost executaţi silit. Salariile acestora au fost înjumătăţite din cauza popririlor şi mulţi dintre ei au ajuns în situaţii disperate, să-şi vândă casele, în imposibilitatea să-şi întreţină familia.

Giranţii o acuză că i-a escrocat, că a profitat de credulitatea lor. Aceştia spun că la început nu au ştiut unii de alţii, ulterior au aflat că printre cei păcăliţi sunt mai mulţi poliţişti locali, dar şi alte persoane, în total 11. Unii consideră că prin acest gest de bunătate au făcut greşeala vieţii lor. De ce spun că respectiva funcţionară este vinovată şi i-a înşelat? Ea a făcut foarte multe împrumuturi, de ordinul sutelor de milioane, deşi ştia că nu are cum să plătească ratele din veniturile pe care le încasează lunar, deoarece acestea depăşesc cu mult salariul său. Ea îi minţea că face refinanţare ca să închidă vechiul credit şi în acest mod pune capăt datoriilor.
După ce au fost executaţi şi li s-a pus poprire pe salarii sau pensii, giranţii au încercat să o convingă pe angajata poliţiei să-şi plătească datoriile. Nu a fost chip, aceasta era în imposibilitatea de a-şi achita creditele. Unii dintre ei au mers mai departe şi au făcut plângere la parchet.


„Această femeie este fina noastră. Ne-a înşelat şi pe noi şi mai mulţi colegi, vreo şapte. A insistat să o girăm ca să-şi amenajeze casa, să bage gaze, să facă îmbunătăţiri. Am girat-o pentru trei împrumuturi, alţii la şapte. L-am târât şi pe soţul meu în situaţia asta, că am zis să o ajutăm. Acum plătim 4.000 de lei din pensie în fiecare lună. Ea s-a împrumutat la toate CAR-urile din oraş, în total a împrumutat peste 300 de milioane, cam aşa, mai are banca de 100 de milioane. I-am zis să vândă casa că acolo a băgat banii şi să-i despăgubească pe oameni.
Nu înţeleg cum cei de la Poliţia Locală i-au dat mai multe adeverinţe într-o singură lună. Ea spune că s-a blocat, dar eu spun că este rea-credinţă, pentru că era clar că nu va putea plăti. Culmea, inspectorul de la poliţie a clasat dosarul. Aici este înşelăciune, noi am ajutat-o, că ne-a părut rău, că moare de foame. Colegii ei sunt disperaţi. Ea nici nu cooperează cu noi, ne sfidează. Are foarte multe încurcături. Vom merge mai departe, depunem cerere la instanţa de judecată. Am ajuns să apelăm la copii ca să ne întreţinem”, spune una dintre persoanele păgubite.

Şapte colegi păcăliţi

La fel de creduli au fost şi colegii din cadrul Poliţiei Locale Craiova. Aceştia spun că femeia a profitat de buna lor credinţă. Acuma îi plătesc ratele pentru împrumuturile pe care aceasta le-a făcut la mai multe CAR-uri din Craiova.


Am girat-o la vreo cinci CAR-uri. A profitat de buna credinţă a noastră. Ne-a minţit că închide un CAR şi că face altul, că îl închide pe altul. Degeaba spune ea că ne-a girat pe noi, pe mine m-a girat o singură dată pentru o sumă mică. Nu se poate ca tu să te împrumuţi la 10 CAR-euri, încât toate ratele cumulate să depăşească cu mult veniturile pe care le ai. Ea a făcut cu intenţie lucrul acesta. Dacă tu ştii că nu ai atâtea venituri, de ce faci atâtea împrumuturi? Din Poliţia Locală sunt vreo opt persoane. Ea a fost deşteaptă că pe unii ne-a dus la unele CAR-uri, pe alţii la alte CAR-uri. Noi, ulterior am aflat unii de alţii. Mie mi se opreşte jumătate din salariu. Am ajuns şi eu în imposibilitatea să-mi plătesc propriile credite. Eu la salariu mai iau 2.000 de lei. Vom merge în instanţă, am făcut demersurile necesare. Toţi colegii ştiu situaţia noastră. Am fost puşi într-o situaţie neplăcută şi la serviciu şi în afară. Ce a făcut această femeie, este un caz unic, o speţă de studiat la facultăţile de drept”, spune un angajat al Poliţiei Locale care susţine că a fost escrocat de colega sa.

Giranţii aruncaţi în situaţii fără ieşire

Pe unii dintre ei acest gest nesăbuit i-a aruncat într-o situaţie critică. Giranţii spun că au ajuns în imposibilitatea să nu-şi mai poată întreţine copiii, iar alţii au plătit cu viaţa, din câte spune familia.


„Toţi suntem disperaţi. Din câte ştiu eu sunt 11 persoane de care a profitat, suntem şapte din cadrul Poliţiei Locale şi patru din afară. Eu sunt cea mai disperată, am o poprire de 2.150 de lei şi mai primesc în mână 1.700 de lei, în condiţiile în care cresc singură trei copii. În instituţie ştie toată lumea, dar nimeni nu ia nici o măsură. Ea ne jigneşte, ne înjură, ne adresează expresii jignitoare. Am făcut plângere la poliţie şi s-au spălat pe mâini, murim cu dreptatea în mână. Ea spune că ne-a girat pe unii dintre noi, păi eu am girat-o la opt CAR-uri şi ea m-a girat o singură dată. Cum să facă aşa ceva un funcţionar public? Toţi spun că nu ne-a băgat mâna în buzunar, dar ea a profitat de noi, hoţie pe faţă. Tatăl meu a murit din cauza acestei situaţii. Eu l-am convins să o gireze, când a aflat că i s-a pus poprire pe venituri a făcut infarct. Eu am trei copii, le este ziua şi nu pot să le fac un tortuleţ din cauza acestei individe. Când vine ziua de salariu pentru mine este cumplit, plec acasă cu 1.700 de lei. Am făcut un bine şi în ce situaţie m-a adus”, se plânge o altă angajată a Poliţiei Locale.

„Această colegă pe care am girat-o ne-a tras pe sfoară”

Alţii şi-au vândut casa ca să nu rămână pe drumuri din cauza colegei pe care au girat-o.

„Avem foarte mari probleme. Această colegă pe care am girat-o ne-a tras pe sfoară. Eu am girat-o la trei CAR-uri, unul de 7 mii, apoi a mai făcut altul ca să-şi facă îmbunătăţiri prin casă, cel mai mare împrumut este de 80 de mii de lei. Pe mine nu m-a girat niciodată, eu am ajutat-o mereu, dar acum am făcut greşeala vieţii. Am girat-o şi ea îşi plătea sporadic ratele, din aprilie anul trecut, noi plătim ratele. Eu plătesc pentru poprire 2.000 de lei. Când am întrebat-o de ce nu plăteşte, ne-a spus să plătim şi noi ca să vedem cum e. Ne spune că nu ne-a luat ea de mână. Ne râde în nas. Şi-a înşelat chiar şi naşii. Este arogantă spune că nu avem ce să-i facem. Spune că în doi, trei ani plătim ratele şi ne trece. Suntem terminaţi, îmi este ruşine de familie. Ea este funcţionar public şi are un asemenea comportament? Nu ştiu cine o tolerează. M-a distrus, mi-e ruşine. Avem coleg care a girat-o şi a fost nevoit să-şi înstrăineze casa, că-i puneau sechestru pentru datoriile ei”, spune o altă colegă.

Funcţionara cu multe CAR-uri şi multe datorii

Funcţionara acuzată este de altă părere. Ea susţine că, la rândul ei, i-a girat pe colegi, dar aceştia sunt răi pentru că nu o înţeleg.


„Ne-am girat între noi. Eu plătesc pentru ei. Din 2022 şi eu plătesc pentru alţii. Eu am plătit pentru o altă colegă şi câte 2.000 de lei, fapt pentru care m-am încurcat cu ale mele. Eu pot dovedi cu chitanţe. Eu i-am girat şi pe naşi. M-au dat şi în Parchet şi s-a dovedit că nu este adevărat ce susţin ei. Sunt o femeie singură care am fost încurcată de alte persoane. Eu nu am făcut asta intenţionat. Eu am plătit toată viaţa mea CAR-uri. Acum am ajuns într-o încurcătură din cauza unor persoane care m-au lăsat aşa. Eu nu am mai putut, am şi eu un singur venit. Eu am girat un coleg, el nu a plătit şi eu dau bani pentru el de anul trecut. Nu toată lumea este bine intenţionată. Să aibă toată lumea răbdare, aşa cum am şi eu. M-am rugat de fetele de la contabilitate să nu-mi oprească toată suma. La CAR la fel, poate nu duceam rata întreagă, dar m-au înţeles. M-am împrumutat de colo, de colo, ca să fac faţă cu cheltuielile. Oamenii se plâng, oamenii sunt răi. Eu i-am rugat să ne ajutăm, să vorbim la CAR, să pună unul 100 de lei, să pună unul 50 de lei, ca să nu ajungem la executor. Ei s-au gândit să-mi facă rău. Asta este, a fost un timp mai prost, m-au copleşit problemele. Eu plătesc mai mult pentru alţii, decât plătesc pentru mine. Concluzia este că ne-am girat între noi, nici nu mai ţin socoteală câte am de plătit. Sunt lucruri încurcate şi eu pot să mă plâng. Persoanele astea vor să mă vadă în puşcărie, să mă vadă că eu am făcut o înşelăciune. Şi eu am girat vreo cinci persoane. Îmi trimit mesaje şi mă ameninţă. O să-mi revin pe linia de plutire, dar ei nu au înţeles, sunt foarte răutăcioşi. Mă simt foarte vinovată, dar nu am nici o putere. Eu am să-mi consult avocata, să nu aibă repercursiuni”, a răspuns angajata Poliţiei Locale, vădit deranjată de faptul că a fost întrebată de situaţia creată.

Poliția Locală
Poliția Locală are 146 de angajați

Ulterior aceasta a revenit printr-un apel telefonic şi a ameninţat că ne va da în judecată.
Întrebat cum explică gestul acestui funcţionar public sau dacă afectează într-un fel imaginea instituţiei, directorul Poliţiei Locale Craiova a spus:” Nu am ce să comentez eu sub niciun aspect”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS