19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAtac în stil mafiot, în comuna Bistreţ

Atac în stil mafiot, în comuna Bistreţ

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a doi tineri de 23 şi 28 de ani, din comuna Bistreţ, acuzaţi de violare de domiciliu, distrugere, furt calificat și lovire sau alte violenţe. Potrivit oamenilor legii, suspecţii au trecut cu maşina prin porţile imobilului unui bărbat din Bistreţ. Ulterior, proprietarul casei a fost lovit în cap, iar suspecţii au furat din casă 2.500 de euro. Un atac asemănător a avut loc şi într-o gospodărie din comuna doljeană Malu Mare, în octombrie. În acest caz nu a fost dispusă vreo măsură preventivă.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că suspecţii au fost ridicaţi în urma unor percheziţii făcute marţi, în comuna Bistreţ, Dolj.

„În urma percheziţiilor, au fost identificaţi doi tineri de 23 şi 28 de ani, ambii din comuna Bistreţ. În fapt, cei doi sunt bănuiţi că în noaptea de 09/10 decembrie, ar fi pătruns cu un autoturism în porţile de acces ale imobilului unui bărbat, din comuna Bistreţ. Ulterior, l-ar fi lovit pe bărbat cu un obiect dur în zona capului şi, totodată, aceştia ar fi sustras suma de 2.500 euro aflată în locuinţă”, au precizat oamenii legii.

Tot marţi, cei doi au fost duşi la audieri. În baza probelor, poliţiştii au dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore. Cei doi doljeni sunt acuzaţi de violare de domiciliu, distrugere, furt calificat și lovire sau alte violenţe. Cei doi suspecţi urma să fie duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti în vederea luării unei măsuri preventive.

Atac violent şi în comuna Malu Mare

Un atac asemănător a avut loc şi într-o gospodărie din comuna Malu Mare, în noaptea de 10 spre 11 octombrie. După primele cercetări, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 24 de ani, care se afla la volanul unui autovehicul, a lovit din spate o maşină parcată şi a proiectat-o prin poartă, în curtea persoanelor vătămate. Ulterior, ar fi ameninţat proprietarii şi ar fi încercat să forţeze uşa de la intrarea în casă. Atacul a fost suprins de o cameră video. Imaginile pot fi vazute aici.

„În noaptea de 10/11 octombrie, ora 00.30, poliţişti din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de către o femeie din comuna Malu Mare, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi lovit autoturismul personal staționat, proiectându-l din impact în porțile imobilului său. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că un tânăr, de 24 de ani, din comuna Daneţi, în condiţii ce urmează a fi stabilite, ar fi lovit autoturismul acesteia, proiectându-l în porţile locuinţei, unde i-ar fi adresat femeii ameninţări cu acte de violenţă. Tânărul a părăsit locul faptei până la sosirea organelor de poliţie”, au susţinut oamenii legii.

Poliţiştii continuă cercetările

La jumătatea lunii noiembrie, atunci când a fost făcut public acest incident, poliţiştii au explicat că a fost întocmit un dosar penal. Dosarul a fost întocmit pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, amenințare și violare de domiciliu. Oamenii legii au mai precizat că „cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând să fie propuse măsuri în consecință”. După atacul din comuna Bistreţ, oamenii legii au transmis GdS că se continuă cercetările în acest dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS