14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de 7,2 milioane de lei

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat 8 percheziții domiciliare, în Capitală și județul Brăila. Se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat,
  • delapidare cu consecințe deosebit de grave,
  • complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată,
  • instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.  

Din cercetări a reieșit că cinci persoane (trei persoane fizice și două persoane juridice) ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 – februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat. 

Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate (la instigarea alteia), cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit documente (comenzi), în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului. 

Totodată, persoanele juridice, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Citește și: Cercetați pentru constiuirea unui grup infracțional și trafic de droguri de mare risc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS