20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCercetați pentru constiuirea unui grup infracțional și trafic de droguri de mare risc

Cercetați pentru constiuirea unui grup infracțional și trafic de droguri de mare risc

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră  Maramureș au efectuat un număr de 8 din cele 57 de percheziții domiciliare, realizate împreună cu poliţiştii SCCO Maramureș, pe raza municipiului Sighetu Marmației și localitățile limitrofe, într-un dosar penal instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureș privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că, 15 suspecți constituiți într-un grup infracțional organizat au  vândut, pe parcursul anului 2023,  în mod repetat, diferite cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc). Cumpărărorii erau preponderent  tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

Peste 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Maramureș.

Pe parcursul acestui an, polițiștii de frontieră au executat mai multe acțiuni și au înregistrat 28 de sesizări privind mai multe zeci de persoane, sesizări care au fost înaintate DIICOT. În contextul acestor activităţi, au fost ridicate diverse cantități și tipuri de substanțe interzise.

Totodată, oamenii legii au stabilit conexiuni între membrii grupului, au identificat și audiat martori și imobile folosite in activitatea infracțională.

Acțiunea beneficiază de sprijinul:

  • polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Oradea,  Suceava și Brașov,
  • polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației,
  • jandarmilor din IJJ Maramureș, Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca,
  • IPJ Maramureș,
  • IPJ Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.  și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citește și: Hamas a eliberat 12 ostatici, iar Israelul 30 de deţinuţi palestinieni 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS