20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopil cu ruptură de splină după ce ar fi fost bătut de tată

Copil cu ruptură de splină după ce ar fi fost bătut de tată

Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui copil în vârstă de cinci ani care a ajuns la spitalul din Vaslui cu ruptură de splină după ce ar fi fost bătut de tată.

Autorităţile au fost sesizate de un cadru didactic care a văzut urmele de violenţă pe corpul copilului.

„Secţia 8 Poliţie Rurală Iana, din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost sesizată de către un cadru didactic din cadrul unei unităţi de învăţământ din comuna Voineşti, cu privire la faptul că, un minor de 5 ani prezintă vătămări specifice unei agresiuni. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui.

Faţă de un bărbat de 43 de ani, tatăl minorului, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. În cauză sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat şi dispunerea măsurilor legale, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, conform Agerpres.

Copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în continuare sub supraveghere medicală.

„Pacientul, un băiat în vârstă de cinci ani, prezenta o ruptură de splină şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale în unitatea noastră. Din fericire, nu a fost necesară îndepărtarea organului.

Copilul a fost detubat în cursul zilei de joi, se află în continuare internat în Secţia Anestezie Terapie Intensivă, este stabil şi va rămâne în continuare sub monitorizare”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Laura Ionescu.

Citeşte şi: (VIDEO) Percheziţii în Dolj şi Gorj. Trei tineri, arestați preventiv pentru trafic de droguri 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS