22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Percheziţii în Dolj şi Gorj. Trei tineri, arestați preventiv pentru trafic de droguri

(VIDEO) Percheziţii în Dolj şi Gorj. Trei tineri, arestați preventiv pentru trafic de droguri

-

Trei tineri gorjeni au fost arestați preventiv, fiind acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri. Activitățile acestora au fost depistate în urma unor descinderi efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anului 2023 (până la data de 24 octombrie a.c.), cei trei bănuiți împreună cu un altul (arestat anterior în această cauză) ar fi înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis, descoperită și ridicată la data de 6 octombrie a.c..

De asemenea, s-a stabilit că bănuiții, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, canabis (drog de risc), 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc), precum și substanțe cu efect psihoactiv.

”La data de 24 octombrie a.c., au fost puse în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, 8 în judeţul Gorj şi una în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea fiind bănuite că, în cursul anului 2023, ar fi comercilizat drogurile către consumatori din judeţul Gorj.

Au fost descoperite aproximativ 5 kilograme de muguri de canabis

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 5 kilograme de muguri de canabis, 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, 4 grindere, 4 telefoane mobile, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Trei tineri, toţi din judeţul Gorj, au fost conduşi la audieri

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 31 şi 34 de ani, toţi din judeţul Gorj, au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea a doi dintre aceștia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii, în formă continuată, a infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, și a celui de-al treilea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc, în formă continuată.

La data de 25 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribinalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activități au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeşte şi: S-a extins la 21 de produse lista alimentelor cu adaos plafonat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS