0.9 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentAlgerian arestat preventiv pentru trafic de migranți

Algerian arestat preventiv pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat doi cetățeni algerieni și doi sirieni într-un autoturism condus de un cetățean român.

Poliţiştii au depistat, ieri, pe DN 59A, la ieșirea din Cărpiniș spre Jimbolia, patru cetăţeni străini într-un autoturism înmatriculat în România. Autoturismul, marca Fiat Linea, era condus de un cetățean român, de 27 de ani.

Cetățenii străini, cât și șoferul autoturismului nu îşi justificau prezenţa în zonă. Toți au fost conduși la Poliţia de Frontieră Jimbolia.

Intenționau să treacă în Serbia

Polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt, doi, din Algeria și doi din Siria, cu vârste între 25 și 34 de ani. Un cetățean algerian este posesor de permis de ședere pe teritoriul României. Celălalt cetățean algerian este posesor de document temporar pentru solicitanții de azil. Cei doi sirieni au dispoziție de părăsire a teritoriului României. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cetățeanul din Algeria, posesor de permis de ședere în România, este implicat în traficul de migranți. El a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș. Acesta a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Șoferul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: (VIDEO) „Sphere” din Las Vegas, o viziune „uimitoare” asupra viitorului divertismentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS