20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) „Sphere” din Las Vegas, o viziune „uimitoare” asupra viitorului divertismentului

(VIDEO) „Sphere” din Las Vegas, o viziune „uimitoare” asupra viitorului divertismentului

-

„Sphere”, cea mai mare clădire sferică din lume va fi inaugurată oficial, în acest weekend, printr-un concert al trupei U2, potrivit www.hollywoodreporter.com.

Pe 29 septembrie după o serie de spectacole ale U2, mai târziu, va rula și un film personalizat, Postcard From Earth, de Darren Aronofsky. Clădirea este acoperită de un ecran exosferic imens. Este probabil cel mai mare display din lume.

O adăugare în peisajul din Las Vegas, Sphere nu este doar cea mai mare structură sferică din lume, ci și o minune tehnologică ale cărei inovații ar putea oferi o privire asupra viitorului divertismentului. Locația de lângă The Venetian își va face debutul mult așteptat pe 29 septembrie.
Structura de 2,3 miliarde de dolari conține cele mai mari afișaje cu LED-uri de interior și exterior din lume. În exterior, globul acoperit cu LED luminează orașul noaptea cu imagini în continuă schimbare. În interior, privitorul este cufundat într-o fantasmagorie uluitoare.

Sistemul de sunet oferă experiențe pentru 20.000 de spectatori

Sistemul de sunet al Sphere permite chiar și membrilor publicului să aibă experiențe sonore diferite în diferite părți ale locației, care poate găzdui 20.000. Pe măsură ce Hollywood explorează potențialul afișajelor LED ca alternativă la proiecția cinematografică digitală, sunetul a rămas un obstacol încăpățânat. Proiectat de Holoplot cu sediul în Berlin, sistemul Sphere s-ar putea dovedi o abordare pentru a aborda această provocare tehnică.

Producția U2:UV Achtung Baby Live at Sphere include conținut personalizat cu rezoluție 16K care a fost produs special pentru a fi afișat în timpul concertului, precum și iluminare unică pentru concert și o scenă mobilă. Între timp, cartea poștală care trece pe glob – pe care Aronofsky o descrie drept o „călătorie științifico-fantastică în adâncul viitorului nostru, în timp ce descendenții noștri reflectă la casa noastră comună” – a fost filmată pe fiecare continent și conține atât elemente narative, cât și documentare. „Este un proces de învățare pentru că tehnologia este nouă”, spune directorul. „Livrarea unui film de jumătate de petabyte – adică 500.000 de gigaocteți – care utilizează mai mult de 160.000 de difuzoare este uluitor.”

Cu o astfel de tehnologie de ultimă oră, s-ar putea să nu fie o surpriză că, de la revoluționarea din 2018, bugetul de construcție al Sphere a crescut.

Peste 2 miliarde de dolari, costul construcției

„Voi mărturisi că nu am anticipat să cheltuim 2,3 miliarde de dolari”, a declarat James Dolan – magnatul televiziunii prin cablu și Madison Square Garden care a conceptualizat proiectul.

Dolan a dezvăluit inițial planurile pentru Sphere într-o prezentare high-tech la Radio City Music Hall (o altă proprietate controlată de Dolan) în februarie 2018. Însuși muzician (el este liderul trupei JD & The Straight Shot), Dolan a promovat Sphere ca un loc care ar „revoluționa modul în care artiștii și publicul se conectează”.

Mogul a poziționat Sphere ca viitorul divertismentului experiență, amestecând concerte live (cum ar fi rezidența inaugurală U2) cu programe precum filmul lui Aronofsky, care poate rula în zilele în care nu sunt rezervate evenimente live. În timp, speranța este de a găzdui mai multe spectacole într-o singură zi.

Date de Cartea Recordurilor

Sphere găzduiește un afișaj cu LED-uri de 160.000 de metri pătrați în interior, în timp ce exteriorul este acoperit cu un afișaj LED record de 580.000 de metri pătrați. Ambele sunt complet programabile și găzduiesc rezoluție de imagine de 16K pe 16K.

Sphere este gata să joace un rol vizibil la cursa inaugurală de Formula 1 din Las Vegas din noiembrie.

Cu sistemul unic de afișare și sunet, conținutul trebuie să fie personalizat, amestecat și stăpânit special de regizorii pentru locație. Cartea poștală de pe Pământ a lui Darren Aronofsky este primul film conceput special pentru ecranul său cu experiență imersivă.

    Locația poate găzdui până la 20.000 de spectatori în picioare sau 17.500 de oaspeți așezați. Sistemul său audio spațial folosește aproximativ 160.000 de difuzoare care pot trimite simultan conținut audio diferit (inclusiv limbi diferite) către diferite secțiuni de scaune.

    Vizitatorii care intră prin marele atrium al lui Sphere vor întâlni cinci roboți umanoizi reali, echipați cu inteligență artificială, toți numiți Aura, care vor conversa cu oaspeții și îi vor prezenta minunile Sphere – în timp ce un consilier tehnic în carne și oase îi stă alături.

    Cea mai mare structură sferică din lume, Sphere depășește astfel de globuri precum Nava Spațială Pământ a Centrului Epcot, Biosfera din Montreal și Arena Avicii din Stockholm.

    Citește și: Un craiovean a dispărut de acasă și este căutat de poliție

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

    Cardurile de alimente, încărcate cu o nouă tranșă

    Din 14 iunie va începe încărcarea cardurilor de alimente...

    ȘTIRI GdS