28.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Dosar penal după explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești. Bilanțul: 4 morți, 5 răniți

(VIDEO) Dosar penal după explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești. Bilanțul: 4 morți, 5 răniți

-

Dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin 112, la ora 1.12, că, în zona Călimănești, are loc un incendiu puternic. Focul era în apropiere de DN 2 E 85.

Au fost direcționate mai multe echipaje de poliție care au constatat că incendiul se manifesta în zona în care se efectuau lucrări la autostradă.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul ISU Vrancea și ambulanțe.

Începând cu ora 1.30, la nivelul județului Vrancea, s-a declanșat Planul roșu de intervenție.

Polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe DN 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești.

Din nefericire, în urma incendiului cauzat de fisurarea magistralei, 4 persoane au decedat iar alte 5 persoane au fost rănite.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, o echipă complexă efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • ucidere din culpă,
  • vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

ISU Vrancea a anunțat că explozie urmată de incendiu a fost din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale. Au apărut scântei mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

Conform primelor informații din partea prefectului de Vrancea, cauza exploziei ar fi fost faptul că un utilaj ar fi lovit o conductă de gaze.

Citește și: Explozie uriașă la o conductă de gaz. Patru persoane au murit pe loc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de caniculă în 12 județe și București

Meteorologii anunţă un nou val de caniculă, fiind emisă...

ȘTIRI GdS