10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Dosar penal după explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești. Bilanțul: 4 morți, 5 răniți

(VIDEO) Dosar penal după explozia de la magistrala de gaz de la Călimănești. Bilanțul: 4 morți, 5 răniți

-

Dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin 112, la ora 1.12, că, în zona Călimănești, are loc un incendiu puternic. Focul era în apropiere de DN 2 E 85.

Au fost direcționate mai multe echipaje de poliție care au constatat că incendiul se manifesta în zona în care se efectuau lucrări la autostradă.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul ISU Vrancea și ambulanțe.

Începând cu ora 1.30, la nivelul județului Vrancea, s-a declanșat Planul roșu de intervenție.

Polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe DN 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești.

Din nefericire, în urma incendiului cauzat de fisurarea magistralei, 4 persoane au decedat iar alte 5 persoane au fost rănite.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, o echipă complexă efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • ucidere din culpă,
  • vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

ISU Vrancea a anunțat că explozie urmată de incendiu a fost din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale. Au apărut scântei mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

Conform primelor informații din partea prefectului de Vrancea, cauza exploziei ar fi fost faptul că un utilaj ar fi lovit o conductă de gaze.

Citește și: Explozie uriașă la o conductă de gaz. Patru persoane au murit pe loc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova devine capitala mondială a teatrului. Începe cea mai...

Începând de astăzi, 16 mai, timp de 10 zile,...

ȘTIRI GdS