15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie uriașă la o conductă de gaz. Patru persoane au murit pe loc

Explozie uriașă la o conductă de gaz. Patru persoane au murit pe loc

Patru persoane au fost găsite carbonizate în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti, în Vrancea. Alte cinci persoane au fost rănite. Victimele lucrau la construcția autostrăzii A7, denumită și Autostrada Moldovei. Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie. Incendiul a cuprins o magistrală de gaz, pe şantier. Din primele informații, cauza incidentului ar fi o eroare umană. Conducta de gaz a fost lovită de un utilaj.

Alarma a fost dată azi.noapte, în jurul orei 01:30. La acea oră, 10 muncitori lucrau pe şantierul autostrăzii A7. La un moment dat, unul dintre utilaje a atins o conductă de gaze. 

Imediat a urmat o explozie puternică. Patru muncitori au murit pe loc. Alți cinci au fost răniți. Salvatorii au activat imediat planul roşu a fost activat.

La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, din cadrul ISU Anghel Saligny a judeţului Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, a declarat Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

Doi dintre muncitorii răniți au fost transportați la București

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, transmite Agerpres. Ceilalți trei răniţi au rămas la Spitalul Adjud.

Pentru siguranţă, autorităţile au evacuat zona pe o distanţă de 500 de metri. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

Citeşte şi: Bărbat găsit mort într-o cameră de hotel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS