12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie în zona digului din Costinești

Explozie în zona digului din Costinești

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti. Conform informațiilor, nu au fost înregistrate victime. Deocamdată nu se știe ce a cauzat explozia, dar se bănuiește că este vorba de o mină marină. De asemenea, se vorbește despre o a doua mină care încă ar pluti în larg.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Andrei Ene, a precizat, pentru AGERPRES, că la această oră se verifică „toate informaţiile” şi nu se poate spune, la acest moment, dacă este vorba despre o explozie provocată de o mină marină.

ISU Constanţa a transmis că la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată. Explozia s-a produs în apropiere de Hotel Forum Costinești.

Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care cea de-a doua mină este identificată. 

Citește și: Caz de infecție cu virusul West Nile în Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS