22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolonia: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un hangar. Cinci oameni au murit

Polonia: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un hangar. Cinci oameni au murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit luni peste un hangar de pe un aerodrom de lângă Varșovia. Cinci persoane au murit, au declarat oficialii.
„Avem cel puțin șapte răniți și cinci morți”, a scris ministrul Sănătății Adam Niedzielski pe Twitter, potrivit www.ndtv.com.
Niedzielski a declarat că patru elicoptere și 10 ambulanțe au fost trimise la locul accidentului în Chrcynno, la 47 de kilometri de Varșovia. Departamentul local de pompieri a declarat că incidentul s-a petrecut pe aerodromul din Chrcynno și a postat o fotografie pe Facebook care arată coada avionului ieșind dintr-un hangar.

Purtătoarea de cuvânt a poliției locale, Joanna Wielocha, a declarat că avionul prăbușit a fost un Cessna 208. În hangar erau oameni care s-au adăpostit de vreme rea, a declarat purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Monika Nowakowska-Brynda. Ea a spus că vremea a fost o „cauza probabilă” a accidentului.

Pompierii și ambulanțele aeropurtate au dus răniții la spitale din zona Nowy Dwor Mazowiecki.
Procurorii și poliția cercetau cauza accidentului. A fost cel mai grav accident din Polonia din 2014, când 11 persoane au murit într-un accident de avion mic în Topolow, în apropiere de orașul Czestochowa, din sud.

Citește și: Animalele de la Zoo din Craiova, ținute pe uscat în plină caniculă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS