14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean acuzat de agresiune sexuală, la judecată

Craiovean acuzat de agresiune sexuală, la judecată

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui craiovean de 36 de ani, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, agresiunea a constat în faptul că bărbatul a atins în zona intimă o tânără de 23 de ani. Incidentul a avut loc pe 5 martie, pe strada Bariera Vâlcii din Craiova.

Poliţiştii doljeni au explicat că agresiunea a avut loc pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Victimă a fost o tânără de 23 de ani, din comuna Predeşti.

„În fapt, în cursul zilei de 5 martie, ora 16.15, polițiștii au fost sesizați de către o tânără de 23 ani, din comuna Predești, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Bariera Vâlcii din municipiul Craiova, ar fi fost atinsă în zona intimă de către o persoană necunoscută.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la audieri”, au precizat oamenii legii.

Pe 6 martie, după ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Acestă infracţiune se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani.

Craiovean acuzat de agresiune sexuală, trimis în judecată

Pe 7 martie, procurorii craioveni au cerut arestarea preventivă a bărbatului de 36 de ani. Instanţa a respins solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului la domiciliu.

Măsura preventivă a fost prelungtă de mai multe ori de instanţp, ultima oară la sfârşitul lunii mai. Următorul termen pentru verificarea măsurii preventive a fost stabiit pentru data de 19 iunie.

Între timp, bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. La sfârşitul lunii mai, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecăţii. Până în prezent, instanţa nu a stabilit primul termen de judecată în acest dosar.

Condamnat după ce s-a masturbat în faţa unei femei

Pe 1 martie, cu numai câteva zile înainte de incidentul de pe strada Bariera Vâlcii, accelaşi craiovean a fost condamnat definitiv la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Craiova. În acest dosar, bărbatul a fost acuzat de comiterea a două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri. Iniţial, la Judecătoria Craiova, inculpatul a primit opt luni de închisoare cu suspendare.

Anchetatorii au susţinut că, pe 10 februarie 2020, în timp ce se afla pe un bulevard din Craiova, bărbatul și-a dat jos pantalonii și și-a expus organul genital în fața unei femei. Un incident asemănător a avut loc şi pe 1 iulie 2020.

„În timp ce se afla pe strada Simion Stoilov din Craiova, inculpatul s-a masturbat în fața numitei(…). Din declarația numitei(…) rezultă că, la data de 01.07.2020, în jurul orei 01:30, se întorcea la domiciliu său, iar în momentul în care a sunat l-a interfon a observat un bărbat care se masturba în fața acesteia”, se arată în hotărârea instanţei.

Pentru a-l condamna pe bărbat cu suspendare, instanţa a reţinut că acesta are un loc de muncă şi a recunoscut comiterea faptelor. Instanţa a mai consemnat că inculpatul a fost diagnosticat cu oligofrenie de gradul I, însă are discernământ.

Citeşte şi: Şoferul care a ucis un pieton şi a fugit, la judecată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS