21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul care a ucis un pieton şi a fugit, la judecată

Şoferul care a ucis un pieton şi a fugit, la judecată

Procurorii craioveni a dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 21 de ani, din comuna Bistreţ, acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Potrivit oamenilor legii, tânărul a ucis un pieton, un bărbat de 48 de ani, după care a fugit. Accidentul a avut loc în seara zilei de 1 octombrie 2022, pe DN 55, în comuna Călăraşi.

Poliţiştii doljeni au pecuzat că tânărul suspectat de uciderea bărbatului de 48 de ani a fost identificat după 24 de ore de la producerea accidentului.

„În urma activităților informativ operative desfășurate, a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din comuna Bistreț, bănuit de comiterea accidentului rutier. În fapt, tânărul este bănuit că în seara zilei de 1 octombrie 2022, în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în localitatea Călăraşi, ar fi surprins şi accidentat mortal un bărbat de 48 de ani, în calitate de pieton. După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat după aproximativ 24 de ore de la producerea evenimentului”, au precizat oamenii legii. În aceeaşi zi, poliţiştii au găsit şi maşina condusă de tânărul de 21 de ani.

Şoferul care a ucis un pieton şi a fugit, sub control judiciar

Pe 2 octombrie, tânărul de 21 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Suspectul a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj, iar pe 3 octombrie a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. Inculpatul a stat în arest preventiv până pe data de 29 noiembrie. A fost plasat sub control judiciar printr-o hotărârea a Tribunalului Dolj.

În mai, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 21 de ani. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. În dosarul penal s-au constituit părţi civile trei persoane, rudele victimei accidentului.

La sfârşitul lunii mai, instanţa a prelungit măsura controlului judicar faţă de inculpat. Măsura preventivă a fost prelungită cu 60 de zile, până pe 20 iulie, inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS