15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care a vrut să pună explozibil în locuinţa soţiei, condamnat definitiv

Doljeanul care a vrut să pună explozibil în locuinţa soţiei, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, apelurile formulate de doi bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri. Cei doi au fost condamnaţi la 2 ani şi 8 luni, respectiv 3 ani şi o lună de închisoare. Al treilea inculpat din dosar, un bărbat acuzat că a fabricat explozibil pentru a arunca în aer locuinţa soţiei sale, a fost condamnat la 15 ani şi 2 luni de închisoare Potrivit anchetaorilor, în mai 2020, în timp ce fabrica explozibilul, bărbatul ar fi provocat o explozie în urma căreia el şi o rudă a sa au fost răniţi.

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând din 2019, doi dintre inculpaţi au vândut droguri consumatorilor din judeţul Dolj. Al treilea a încercat să fabrice explozibil pentru a se răzbuna pe soţia sa.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (canabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.

La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni. Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea”, au precizat anchetatorii.

Percheziţii la locuinţele inculpaţilor

Inculpaţi în acest dosar sunt doi bărbaţi, de 38 şi 31 de ani, din Călăraşi, respectiv Sadova, şi un tânăr, de 23 de ani, din Dăbuleni. În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, au fost ridicate mai multe doze de canabis. Oamenii legii au găsit şi 171 de pachete de ţigări de contrabandă, dar şi 527 articole pirotehnice.

Pe 20 mai 2021, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați. Doi au fost acuzaţi de trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive şi deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. Al treilea a fost acuzat şi de amenințare și nerespectarea regimului materiilor explozive. Persoanele ameninţate au fost soţia, dar şi socrul bărbatului.

„În perioada martie–mai 2020, a ameninţat cu moartea şi cu incendierea locuinţelor persoanele vătămate, producându-le o stare de temere”, au mai susţinut anchetatorii.

Doljeanul care a vrut să pună explozibil în locuinţa soţiei, condamnat definitiv

Cei trei inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în septembrie 2021. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 30 ianuarie, anul acesta.
Bărbatul acuzat că a vrut să incendieze locuinţa soţiei a fost condamnat la 15 ani şi două luni de închisoare. Pedeapsa cuprinde una de 13 ani şi două luni, primită în iunie 2022, într-un alt dosar de trafic de droguri.
Ceilalţi doi inculpaţi au fost condamnaţi la 2 ani şi 9 luni, respectiv la 3 ani şi o lună de închisoare. Pedepsele sunt cu executare. Aceştia din urmă au fosrmulat apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj. Joi, pe 25 mai, Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că bărbaţii condamnaţi urmează să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS