21.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj12 ani de închisoare pentru trafic de droguri

12 ani de închisoare pentru trafic de droguri

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelurile formulate cinci persoane condamnate pentru constituirea unui grup infracţional şi trafic de droguri. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că inculpaţii trebuie să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj. Cea mai mare pedepasă, de 12 ani de închisoare, a fost aplicată unui craiovean de 39 de ani. Ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cuprinse între un an şi două luni cu suspendare şi patru ani cu executare.

Ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate prindeau în flagrant, în Craiova, în mai 2016, două persoane care ridicau un colet primit din Spania, în care s-au găsit patru kilograme de canabis. După flagrant, oamenii legii au făcut opt percheziţii domiciliare în Craiova şi judeţul Dolj. În urma percheziţiilor au fost ridicate cinci grame de canabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop și sumele de 8.650 de lei şi 1.150 de euro. Cercetările au fost continuate de procurorii DIICOT, care au cerut și obținut arestarea preventivă a celor doi suspecţi.

Ulterior, oamenii legii au ridicat alți doi craioveni suspectați că fac parte din gruparea infracțională. Cei doi au fost arestați preventiv pe 3 iunie 2016, printr-o hotărâre a judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Câteva zile mai târziu, pe 8 iunie, oamenii legii au cerut și obținut arestarea în lipsă a altui suspect.

Arestat în lipsă, prins pe Aeroportul Craiova

Bărbatul a fost prins pe 11 iunie, după ce s-a întors din Italia, de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Craiova. Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că polițiștii de frontieră „l-au depistat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România din direcţia Italia, Ciampino, pe Ş.D., de 33 de ani, din Craiova. Faţă de acesta, Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă. În sarcina bărbatului s-a reţinut că a constituit un grup organizat care a avut ca scop vânzarea de droguri“. Craioveanul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale şi dus în arestul IPJ Dolj.

Anchetatorii au mai precizat atunci că fac cercetări pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

12 ani de puşcărie pentru trafic de droguri

În septembrie 2017, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a nouă inculpaţi. Printre infracţiunile reţinute s-au numărat constituirea unui grup infracţional, traficul internaţional de droguri sau traficul intern de droguri.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 2 octombrie 2020.
Bărbatul depistat pe Aeroportul Craiova în iunie 2016 a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru infracţiunile comise. Instanţa a adăugat o pedepsă mai veche, de 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. În fnal, bărbatul a fost condamnat la 13 ani şi două luni închisoare în regim de detenţie.

Alţi cinci inculpaţi au primit pedepse cu suspendare. Ultimii trei inculpaţi au fost condamnaţi cu executare. Au primit pedepse cuprinse între doi ani şi cinci luni şi patru ani şi o lună de închisoare.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de cinci dintre inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins apelurile inculpaţilor, aşa că aceştia urmează să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS