11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Un minor a lovit autospeciala de poliţie şi s-a oprit într-un cap de pod

Olt: Un minor a lovit autospeciala de poliţie şi s-a oprit într-un cap de pod


Un minor, de 15 ani, din comuna Brebeni, judeţul Olt, a fost protagonistul unei curse în urma căreia s-a ales cu un dosar penal.

La data de 6 februarie, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției nr. 2 Rurală Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe DC 82, în localitatea Greci.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au urmărit autoturismul cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, potrivit IPJ Olt.

La intrarea în localitatea Tomeni, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un pod și un parapet metalic de protecție, ulterior ricoșând în autospeciala de poliție.

La volanul autoturismului a fost identificat un minor, de 15 ani, din comuna Brebeni, iar în interior se mai afla un tânăr, de 20 de ani, din comuna Osica de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar minorul nu poseda permis de conducere.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma evenimentului nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Dosare penale pentru cei doi tineri

Pe numele minorului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Pe numele tânărului de 20 de ani a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale.

În urma probatoriului administrat, la data de 6 februarie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele tânărului de 20 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, la data de 7 februarie 2023, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS