22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Aproape 300 de morți și peste 2000 de răniți după cutremurul din Turcia

(VIDEO) Aproape 300 de morți și peste 2000 de răniți după cutremurul din Turcia

-

Un cutremur violent de 7,4 a zguduit sud-estul Turciei în apropiere de granița cu Siria. Aproape 300 de persoane au murit, iar peste 2000 sunt rănite, potrivit Reuters.

Agenția de Gestionare a Dezastrelor și Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) a transmis că au urmat 42 de replici, cea mai mare având o magnitudine de 6,6. Cutremurul a fost localizat în orașul Pazarcik, în provincia Kahramanmaras.. Președintele Turciei – Recep Tayyip Erdogan – a transmis că „toate unitățile relevante sunt în alertă sub coordonarea AFAD”.

Cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene a transmis că blocul comunitar este pregătit să sprijine Turcia și Siria în urma cutremurului devastator.

„Un cutremur devastator a zguduit Turcia și Siria în această dimineață, provocând moartea a sute de persoane și mulți alți răniți. Gândurile noastre sunt îndreptate către oamenii din Turcia și Siria. UE este gata să ajute”, a scris Josep Borrell pe Twitter.
Vicepreședintele Turciei a anunțat că zborurile de pe aeroportul Hatay sunt suspendate din cauza pagubelor provocate de cutremur. Aeroportul se află în sudul Turciei, aproape de granița cu Siria și în apropierea orașului Alep, transmite The Guardian citând Reuters.

Președintele sirian Bashar Al-Assad a prezidat o reuniune de urgență pentru a evalua pagubele provocate de cutremur, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului sirian al Sănătății, scrie The Guardian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Marian Vasile de la AUR promite taxe şi...

Candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a declarat,...

ȘTIRI GdS