22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDescinderi ale procurorilor DNA în cinci vămi

Descinderi ale procurorilor DNA în cinci vămi

Procurorii DNA Iași, în coordonare cu autorități din Republica Moldova și cu sprijinul Eurojust au declanșat, marți, o amplă operațiune în cinci vămi din România.
Acțiunea ”vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră”. Sunt vizați polițiști de frontieră suspectați de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre fapte care au fost comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

”În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” – se arată în comunicatul procurorilor anticorupție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS