8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘofer băut, oprit de polițiști cu 13 focuri de armă

Șofer băut, oprit de polițiști cu 13 focuri de armă

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au fost nevoiți să tragă 13 focuri de armă pentru a prinde un tânăr de 29 de ani, care conducea băut. Potrivit oamenilor legii, în urma incidentului nici o persoană nu a fost rănită.

Polițiștii au precizat că o persoană a sunat la 112 și a explicat că un șofer conduce băut în localitatea Dobrosloveni, Olt.

”La data de 13 ianuarie, în jurul orei 23:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar conduce un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, în comuna Dobrosloveni.

În urma activităților desfășurate, la data de 14 ianuarie, în jurul orei 01:15, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat autoturismul reclamat, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni. Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. Autoturismul a fost oprit pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate.

În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare”, au precizat oamenii legii.

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, au mai transmis polițiștii. Pentru că șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS