17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinţi: Incendiu la o anexă gospodărească

Mehedinţi: Incendiu la o anexă gospodărească

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

În această dimineață, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Sălătruc, comuna Greci.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajare mare de fum la o anexă gospodărească, formată dintr-o bucătărie de vară, un garaj și o magazie de cereale.

Pompierii au acționat imediat pentru protejarea a două locuințe din imediata vecinătate, reușind să stingă incendiul în limitele găsite.
Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 200 metri pătrați, nefiind înregistrate victime. La intervenție a participat și SVSU Greci cu trei voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Măsuri de prevenire

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite care pot pune în pericol nu doar bunurile cetățenilor, ci chiar viața, le atragem atenția acestora să nu utilizeze aparate electrice, prize, întrerupătoare, cabluri electrice, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii și să nu suprasolicite instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.
La exploatarea instalațiilor electrice se interzice:

  • înlocuirea siguranţelor, releelor de protecţie şi a întreruptoarelor automate cu altele necalibrate;
  • utilizarea receptorilor de energie electrică ( radiatoare, reşouri, fiare de călcat, ciocane de lipit etc.) fără luarea măsurilor de izolare faţă de materialele şi elementele combustibile din spaţiul sau încăperea respectivă;
  • folosirea în stare defectă, uzată şi/sau cu improvizaţii, a instalaţiei electrice şi/sau a receptorilor electrici;
  • efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii de către personal neautorizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS