12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlertă într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. 2 persoane au ajuns la spital

Alertă într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. 2 persoane au ajuns la spital

Un bărbat a sesizat, azi noapte, prin apel 112, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea că, în incinta unui hotel din municipiu s-ar fi efectuat o deratizare cu substanțe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău.
Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat, la ora 01:56, prin SNUAU 112, de existența a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanta necunoscută într-un hotel din Ramnicu Vâlcea.
Au intervenit, de urgență, următoarele forţe:

  • 1 autospecială pentru transport victime multiple,
  • 1 autospecială cu apă și spumă,
  • 1 SMURD,
  • 1 autospecială CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea,
  • 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori,
  • 1 EMUM,
  • 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Drăgăşani, Brezoi).

Din cele 21 de persoane aflate în hotel: 17 se aflau în locație şi 4 nu au fost prezente.
Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani).În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de ieri în incinta hotelului.

După ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămână pe loc.
Cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS