22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă acțiuni tip Blitz pe şoselele din Dolj

Două acțiuni tip Blitz pe şoselele din Dolj

În ultimele 24 de ore, în intervalele orare 18.00-20.00 și 23.00-01.00, în municipiile Băilești și Craiova, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 140 de vehicule și legitimate 160 de persoane, fiind aplicate 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.

Depistați sub influența substanțelor psihoactive

Aseară, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti şi ai Serviciului Rutier Dolj, în cadrul acțiunii Blitz, au oprit pentru control, un autoturism ce circula pe strada Victoriei, din municipiul Băilești.

La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr de 22 de ani, din comuna Grecești, care a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa “Canabis”.

La ora 18:10, polițiștii formațiunii Rutiere Segarcea și ai Secției nr.14 Poliție Rurală Bârca au depistat un bărbat de 37 ani, din comuna Lipovu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, în comuna Bârca.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de „Benzodiazepină”.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Tot aseară, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, împreună cu jandarm din cadrul IJJ Dolj, au depistat un bărbat de 40 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS