11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat de 53 de ani, arestat după ce şi-a agresat sexual fiul de 5 ani

Bărbat de 53 de ani, arestat după ce şi-a agresat sexual fiul de 5 ani

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au dispus, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 53 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, acuzat de agresiune sexuală, rele tratamente aplicate minorului și viol. Iniţial, pe 12 octombrie, Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului. Anchetatorii spun că, din iunie şi până în septembrie, bărbatul ar fi întreținut în mod repetat acte de natură sexuală cu fiul său.

Poliţiştii au explicat că, la sfârşitul lunii iulie, bunica copilului de cinci ani a formulat o plângere împotriva bărbatului de 53 de ani.
„La data de 29 iulie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin a fost înregistrată plângerea formulată de o femeie, din municipiul Drobeta-TurnuSeverin, cu privire la faptul că nepotul său, de 5 de ani, ar fi fost agresat sexual de către tată.
În cauză, cercetările au fost continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, rele tratamente aplicate minorului și viol, constând în faptul că în perioada iunie-septembrie 2022, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi întreținut în mod repetat acte de natură sexuală cu fiul său, punându-i în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală.

De asemenea, în aceeași perioadă, profitând de imposibilitatea fiului său minor de a se apăra și a-și exprima voința, suspectul, ar fi întreținut cu acesta relații sexuale orale”, au explicat oamenii legii.

Arestat după ce şi-a agresat sexual fiul de 5 ani

O măsură preventivă, cea a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, a fost luată faţă de suspect abia în octombrie. Pe 12 octombrie, inculpatul a fost dus la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea anchetatorilor şi a dispus plasarea sub control judiciar a bărbatului de 53 de ani.
Instanţa a dispus ca inculpatul să respecte mai multe obligaţii şi i-a interzis să revină în locuinţa familiei, dar şi să ia legătura cu fiul său.

Procurorii au contestat hotărârea instanţei la Tribunalul Mehedinţi. Ieri, judecătorii au dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
„Admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, formulată în dosarul nr. 2378/P/2022, de arestare preventivă a inculpatului U.C., cercetat săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, şi rele tratamente aplicate minorului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului U.C. (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.10.2022 până la data de 15.11.2022, inclusiv”, se arată în hotărârea Tribunalului Mehedinţi. Hotărârea instanţei este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS