5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUn tânăr de 19 ani a fost prins pe Calea București cu 128 km la oră

Un tânăr de 19 ani a fost prins pe Calea București cu 128 km la oră

Un tânăr de 19 ani, din comuna Șimnicu de Sus, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București din Craiova cu viteza de 128 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și acțiuni tip „Blitz”.

425 de persoane au fost legitimate și verificate, fiind controlate și 394 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 85.000 de lei. Totodată, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS