17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţiştii caută un craiovean încarcerat în SUA

Poliţiştii caută un craiovean încarcerat în SUA

Poliţia Română a pus pe lista persoanelor urmărite un bărbat de 42 de ani, născut în Craiova. Bărbatul este căutat în baza unui mandat de arestare preventivă emis încă din mai 2010, de Tribunalul Dolj. La o simplă căutare pe internet, acelaşi bărbat apare ca fiind încarcerat într-o închisoare din Philipsburg, SUA, unde execută o pedeapsă de 15 ani de închisoare. Pedeapsa a fost primită de inculpat în 2015, într-un dosar de fraude informatice, obstrucționarea justiției, distrugerea probelor și folosirea unui pașaport fals.

Potrivit autorităţilor din SUA, pe 15 februarie 2012, împotriva bărbatului a fost depusă o plângere privind participarea la un grup infracțional organizat care folosea dispozitive electronice pentru a obţine datele cardurilor de credit ale unor persoane din Europa. Datele obţinute fraudulos erau folosite pentru a retrage numerar de la bănci din Statele Unite. Ulterior, banii erau trimişi prin Western Union, Money Gram sau Super Cash unor complici din România, Italia sau Germania.
O zi mai târziu, ofiţerii FBI au descins într-un imobil din Astoria, Queens, unde inculpatul locuia.

„Agenții FBI au auzit un zgomot puternic venind din apartament, au văzut fum și l-au observat pe inculpat deschizând geamul din spate. Agenții FBI, asistați de Departamentul de Pompieri al orașului New York, au intrat în apartament. Inculpatul a fost arestat și scos din apartament, împreună cu iubita sa. Agenții FBI au descoperit ulterior un telefon mobil, un laptop și alte echipamente electronice în apartamentul inculpatului, unele avariate prin folosirea focului”, au explicat anchetatorii.

Transferuri de bani cu două paşapoarte false

În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul folosea două paşapoarte false pentru transferul banilor furaţi din diverse conturi. Este vorba de două paşapoarte emise pe numele Iulian Ichim şi Raul Caba.
De asemenea, s-a stabilit că, în decembrie 2010, bărbatul a fost acuzat în Italia de comiterea de fraude cu carduri de credit. Între timp, în iulie 2010, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare în urma unei anchete a oamenilor legii din România pentru infracţiuni asemănătoare.

Autorităţile din SUA au mai susţinut că bărbatul a intrat în ţară pe 1 martie 2011. Iniţial, a prezentat un paşaport fals, pe numele Iulian Ichim. Ulterior a recunoscut că era vorba de un paşaport fals şi a furnizat numele său real.
Bărbatul urma să fie audiat în aprilie şi noiembrie 2011 pentru extrădare, însă nu s-a prezentat. Viza i-a fost revocată pe 22 noiembrie 2011.

Pe 1 februarie 2012, inculpatul s-a mutat într-un apartament din Astoria, Queens. Apartamentul a fost închiriat cu un paşaport pe numele Raul Caba. După două săptămâni a fost ridicat de agenţii FBI.

Condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în SUA

În faţa anchetatorilor, bărbatul a declarat că nu a folosit dispozitive de skimming, dar şi că incendiul a izbucnit în apartament întâmplător, în momentul în care agenții FBI i-au bătut la ușă. Echipamentele electronicele fuseseră distruse înainte de sosirea agenților FBI, după o ceartă cu iubita sa. În noiembrie 2013, inculpatul a fost condamnat la 360 luni de închisoare. În plus, a fost obligat să plătească daune de 67.361 de dolari. Inculpatul a formulat recurs, iar în 2015 a fost condamnat la 180 luni de închisoare. Potrivit inmateaid.com, bărbatul este încarcerat într-un centru de corecție din Philipsburg.

Poliţiştii caută un craiovean încarcerat în SUA

În prezent, bărbatul apare pe lista persoanelor urmărite a Poliţie Române. „La data de 28.05.2010, Tribunalul Dolj a emis mandatul de arestare preventivă nr. 32, pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat”, notează Poliţia Română.


În aprilie 2014, bărbatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit. Dosarul se află şi acum pe rolul Tribunalului Dolj. În februarie 2015, Curtea de Apel Craiova a condamnat definitiv nouă inculpaţi alături de care a fost pus sub acuzare şi bărbatul de 42 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS