17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvalanșă pe Marmolada, în Italia. MAE anunță că românii dați dispăruți sunt în siguranță

Avalanșă pe Marmolada, în Italia. MAE anunță că românii dați dispăruți sunt în siguranță

MAE român a transmis, luni la amiază, că trei români dați dispăruți de familie sunt în siguranță și nici nu au fost implicați în prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi.

MAE a transmis, luni la amiază, că familia din România care a semnalat dispariția a 3 cetățeni români a informat ministerul, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație

Se pare că turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români, conform stirileprotv.ro.

MAE transmisese că la nivelul instituției a fost constituită o celulă de criză

Cu câteva ore în urmă, MAE transmisese că la nivelul instituției a fost constituită o celulă de criză. 

“Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificați cetățeni români. MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfășurare, iar activitățile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condițiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiții de siguranță”, a informat MAE.

Amintim că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori au fost reluate luni după prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi, cel mai mare din Alpii italieni, care a provocat moartea a şase persoane şi a rănit opt. ANSA relata, luni dimineața, ca ar fi fost și români printre victime. 

Au fost identificate patru dintre cele şase victime: trei italieni şi un ceh. Mai trebuie identificaţi un bărbat şi o femeie. Printre cei dispăruţi se află italieni, germani, cehi şi români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS