8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesor de istorie, reţinut după ce a cerut favoruri sexuale unei eleve

Profesor de istorie, reţinut după ce a cerut favoruri sexuale unei eleve

-

Ofiţerii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au reținut, un bărbat de 66 de ani, profesor la un liceu din Craiova, suspectat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Potrivit oamenilor legii, profesorul ar fi pretins favoruri sexuale unei eleve de 19 ani. În schimb, ar fi promis că îi creşte media la istorie.

Potrivit oamenilor legii, sesizarea a fost făcută chiar de eleva de 19 ani.

„La data de 23 mai, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă.

La data de 26 mai, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, au explicat oamenii legii.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este profesor la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan”.

Profesorul de istorie, reţinut pentru 24 de ore

În cursul zilei de luni, bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. În urma probatorului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai susţinut că inculpatul urmează să fie dus la Parchtul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La cercetări au participat ofiţeri ai Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Profesor titular din anul 1993

Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, până în acest moment nu fusese depusă vreo plângere de acest fel pe numele cadrului didactic.

„Este titularul unităţii de învăţământ din 1993. Nu am avut niciodată relamaţii la adresa dumnealui. Acestă situaţie ne-a luat prin surprindere. Deocamdată, este o anchetă în curs, la poliţie. Din ce ştim, a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe baza informaţiilor venite de la IPJ Dolj, o sa demarăm o anchetă disciplinară la nivelul unităţii de învăţământ. Este un incident regretabil.

Noi, conducerea unităţii şcolare, condamnăm cu fermitate gestul şi dacă se confirmă o să aplicăm cele mai drastice măsuri în ceea ce priveşte unitatea. Nu tolerăm aşa ceva, sub nici o formă!”, au precizat pentru GdS reprezentanţii Colegiul Naţional ”Ștefan Velovan”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS