15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElena Udrea mai stă în Bulgaria. Instanţa a amânat decizia de extrădare

Elena Udrea mai stă în Bulgaria. Instanţa a amânat decizia de extrădare

Instanța din Bulgaria a amânat, marți, decizia privind extrădarea în România a Elenei Udrea. Unul dintre avocații ei a fost implicat într-un accident rutier și nu a mai putut ajunge la proces.

Elena Udrea trebuia să afle marți dacă va fi adusă în România, ca să execute condamnarea la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Ea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, dar procesul a fost amânat pentru data de 18 mai, conform Digi24.

Unul dintre avocaţii Elenei Udrea a fost implicat într-un accident rutier

În acest proces, Elena Udrea era reprezentată de doi avocați. Unul dintre ei, exact cel care ar fi trebuit să aducă la instanță documentele în baza cărora fostul ministru cerea extrădarea, a fost implicat într-un accident rutier și nu a mai ajuns la proces. 

În aceste condiții, ea a cerut amânarea judecării dosarului, iar solicitarea ei a fost acceptată.

În 19 aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a fi încarcerată

În 19 aprilie, Tribunalul din orașul Blagoevgrad a decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a fi încarcerată, hotârârea fiind atacată de către fostul ministru.

Înainte de pronunțarea acestei decizii, autoritățile judiciare din Bulgaria au cerut și primit de la Ministerul Justiției documente în care sunt explicate condițiile de detenție în care ar fi ținută Elena Udrea, în cazul în care ar fi adusă în România.

Elena Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu în Bulgaria

Elena Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu în Bulgaria, prezentând documente care arată că și-a închiriat o locuință în această țară, pentru următorii 7 ani.

Potrivit legii, dacă instanța din Bulgaria admite definitiv ca Elena Udrea să fie adusă în România, Politia Română, în colaborare cu autoritățile bulgare, stabilește o dată pentru predarea acesteia și preluarea sub escortă de către autoritățile judiciare din România.

Dacă va fi adusă în România, Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (Prahova). Ea a fost încarcerată acolo și în primăvara lui 2015, după ce a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS