16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru comiterea a zeci de furturi în grup organizat, în Franţa

Arestat pentru comiterea a zeci de furturi în grup organizat, în Franţa

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus arestarea unui bărbat de 39 de ani, din Ghidici, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare. Potrivit oamenilor legii, bărbatul este suspectat de comiterea pe teritoriul Franţei a 44 de infracțiuni de furt. În iulie, anul trecut, instanţa a dispus predarea către autorităţile din Franţa a altor cinci doljeni, cercetaţi în acelaşi dosar.

Poliţiştii doljeni au precizat că bărbatul a fost ridicat în cursul zilei de vineri.

„În dimineața zilei de 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală Poiana Mare au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor urmărite internațional.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, a fost efectuată o descindere la locuința unei persoane fizice din comuna Ghidici. Cu această ocazie, a fost localizat și prins un bărbat de 39 de ani, din localitate, față de care autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare în vederea extrădării. În fapt, bărbatul, cercetat de autoritățile statului Francez, este bănuit de comiterea a 44 de infracțiuni de furt în grup organizat”, au explicat oamenii legii.

Tot vineri, bărbatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatul a fost emis de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a mai dispus predarea bărbatului de 39 de ani către autorităţile franceze.

Prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro. 

În iulie, anul trecut, instanţa a dispus predarea către autorităţile din Franţa a altor cinci doljeni, cercetaţi în acelaşi dosar. Este vorba de cinci persoane cu vârste cuprinse 26 şi 39 de ani. Poliţiştii au explicat atunci că suspecţii au comis infracţiunile pe teritoriul Franţei în cursul anului 2020.

„Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi de motoare de bărci, pe teritoriul Franţei, în cursul anului 2020. Prejudiciul cauzat este de 200.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri”, au precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS