11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljeni arestaţi pentru furturi în grup infracţional, în Franţa

Doljeni arestaţi pentru furturi în grup infracţional, în Franţa

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, au făcut percheziţii la persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul Franţei. Potrivit oamenilor legii, suspecţii au furat motoare de bărci în valoare de peste 200.000 de euro. Ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea a cinci doljeni în vederea predării către autorităţile din Franţa.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii au comis infracţiunile pe teritoriul Franţie în cursul anului trecut.

„Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi de motoare de bărci, pe teritoriul Franţei, în cursul anului 2020. Prejudiciul cauzat este de 200.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri. Nouă persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea, pe teritoriul acestui stat, a mai multor infracţiuni de furt în grup infracţional, participaţie la o asociere de răufacători, în vederea pregătirii unor infracţiuni”, au precizat poliţiştii doljeni.

La percheziţii au participat şi lucrători ai Jandarmeriei Franceze.

Arestaţi la cererea autorităţilor franceze

În cursul zilei de miercuri, cinci doljeni cu vârste cuprinse 26 şi 39 de ani au fost escortaţi şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele acestora ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei cinci suspecţi au fost duşi la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor europene de arestare.

Instanţa a dispus arestarea celor cinci doljeni pe o perioadă de 30 de zile în vedera predării către autorităţile judiciare franceze. Cele cinci hotărâri ale instanţei nu sunt definitive şi pot fi contestate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS