10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNaufragiu în Japonia: 10 decese confirmate după ce o barcă turistică s-a scufundat

Naufragiu în Japonia: 10 decese confirmate după ce o barcă turistică s-a scufundat

Cele 10 persoane găsite până acum ca urmare a nauvragiului unei ambarcațiuni japoneze dispărută în largul coastei de nord a țării au fost confirmate ca fiind decedate, au declarat duminică reprezentanți ai pazei de coastă.

Barca Kazu 1, cu 26 de persoane la bord, a dispărut sâmbătă, în timpul unei croaziere în largul insulei principale din nordul Hokkaido, transmite Hotnews.

Alte 4 persoane au fost găsite în dimineața zilei de duminică, după ce barca turistică s-a scufundat sâmbătă în nordul Japoniei. Alte 22 persoane fuseseră date dispărute.

Cele patru persoane localizate după ora locală 05.00, (sâmbătă, 20.00 GMT) „au fost transportate pentru a li se acorda îngrijiri medicale”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă, fără a putea oferi deocamdată mai multe detalii.

Trei dintre ele au fost recuperate de pe mare, iar a patra a fost găsită într-o zonă stâncoasă de pe coastă, potrivit postului public de televiziune japonez NHK. Toate erau în stare de inconştienţă.

În ciuda prognozei vremii nefavorabile, Kazu 1 a plecat pe mare sâmbătă dimineaţă pentru a naviga de-a lungul unei părţi a peninsulei Shiretoko, o zonă naturală conservată din nord-estul insulei Hokkaido, în nordul Japoniei.

Echipajul a trimis un apel de urgenţă la ora locală 13.13 (04.13 GMT), raportând că barca era pe punctul de a se scufunda, cu prova înclinată la 30 de grade. Paza de coastă a sosit la faţa locului abia după trei ore şi de atunci se desfăşoară căutări intense.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS